Sivut

keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Kolme sijoituskohdetta

Olen pohtinut sijoittavani kolmeen erilaiseen kohteiseen (voikohan näin edes ilmaista).

1. Rahastosijoittaminen
2. Osakesijoittaminen
3. AsuntosijoittaminenHajauttaminen tuntuu olevan yksi sijoittamisen avainsana, jolla tarkoitetaan (käsittääkseni) sitä, että rahoja sijoitetaan eri kohteisiin myös kohteiden sisällä. Sijoittaa siis kannattaa useampiin eri rahastoihin ja osakkeisiin, riskien pienentämiseksi. Sijoittamiseen liittyy aina riskiä, joten jos ei uskalla ottaa riskiä ei kannata sijoittaa ollenkaan.


Rahastosijoittamista, osakesijoittamista sekä asuntosijoittamista avaan ja pohdin myöhemmin omina postauksina.  Rahastosijoittamisesta itselläni on jonkun verran kokemustan ja se on lähtökohtaisesti kaikkein helpoin aloittaa. Osakesijoittaminen on itselleni uutta, mutta siinäkin olen ehtinyt jo jotain tekemään. Asuntosijoittaminen ei ole vielä ajankohtaista, mutta siihen liittyenkin itselläni on haaveita ja pohdintoja.

sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Kohti miljoonia

Sijoittaminen ja säästäminen ovat nykyään esillä paljon. Tarjolla on erilaisia ideoita ja vinkkejä siitä miten säästämällä ja sijoittamalla voi saada eläkeikäisenä mukavan ylimääräisen potin. (Tai sitten tällaista keski-ikää lähestyvää henkilöä kuuluu kohderyhmään, jolle syötetään kyseisiä artikkeleja ja mainoksia.) Karu totuus on se, että tulevaisuudessa tilanne eläkeiän kanssa ei voi jatkua samanlaisena, mikäli ihmisten eliniät pitenevät eikä maahamme synny enää riittävästi uusia veronmaksajia. Ei yhteiskunta vaan pyöri niin että jollekin maksettaisiin eläkkeitä neljäkymmentä vuotta työiän jälkeen. Ihmiset alkavat pikku hiljaa heräämään siihen, että rahaa täytyy alkaa laittamaan vähintäänkin patjan väliin jemmaan jos mielii joskus jäädä pois työelämästä.No miten tahansa, minun halu aloittaa sekä opetella lisää sijoittamista ei liity tähän, ettenkö uskoisi joskus pääseväni joskus eroon työelämästä. Vaatimattomana ihmisenä mielessäni siintää kuva itsestäni viisikymmentävuotiaana, kun olen kasvattanut kunnialla lapseni kunnollisiksi veronmaksajiksi. Istun talvisin jossain palmun alla juomassa Piña Coladaa kookospähkinästä ja välillä tarkista jostain laitteesta, kun tilille rapsahtaa rahaa. Kesäisin taas istun mökin terassilla ja linnunlaulun kuuntelun lomassa voin tarkistaa tilin saldon pysyvän tasaisena. Keväisin ja syksyisin voisi sitten välillä tehdä oikeita töitäkin, josta saisi rahaa, jolla voi hankkia lisää rahaa. Aikamoinen vaaleanpunainen saippuakuplaunelma, jonka puhkaisemisen ymmärrän olevan yhtä helppoa kuin sen saippuakuplan. Mutta unelmia pitää olla ja niitä pitää tavoitella. Tässä blogissa on nimenomaan kyse unelmien tavoittelusta. Tai tarkennetaan, vaurastumiseen liittyvien unelmien tavoittelussa. Onhan minulla paljon muitakin unelmia, mutta tämä blogi perustuu vain vaurastumiseen ja siihen liittyvien unelmien pohdintaan. Vaikka blogini pyörii rahan ympärillä, todellisessa maailmassa se ei ole prioriteettini numero yksi. 


Harjoittelen sijoittamista ja säästämistä tavoitteena olla miljonääri.  Blogissa on tarkoitus avata aloittelevan sijoittajan pohdintoja, mahdollisesti kompastua, kaatua ja nousta uudelleen ylös. Tekstejäni ei pidä ottaa niin vakavasti, vaikkakin suhteeni itse sijoittamiseen ja säästämiseen on vakava ja todellinen. Tämän blogin takana häärii reilu kolmikymppinen perheenäiti, joka oikeassa elämässä elää ruuhkavuosian yrittäen tasapainotella perhearjen, työn, vapaa-ajan, harrastusten sekä kotitöiden keskellä.