Sivut

tiistai 11. kesäkuuta 2019

Miten kävi tavarankarsimishaasteen?

Asetin alkuvuonna tavoitteeksi karsi toukokuun loppuun mennessä 1000 tavaraa ja ansaita 1000€ tavaroita myymällä. Tavaroita on karsittu urakalla ja tuhannen tavaran raja on varmasti ylitetty, mutta 1000€:a en kyllä ole ansainnut. Huhtikuun lopussa tavaroita oli karsittu jo yli 900 kpl, jonka jälkeen en enää ole laskenut. Toukokuussa olen kuitenkin siivonnut ja karsinut vielä huomattavasti.

Hyvin pian alun jälkeen aloin ymmärtää, että helpointa ja nopeinta on lahjoittaa tavaraa pois. Itselläni on toki ollut kirpputoripaikkakin toukokuussa, mutta kaikki ne mitkä siellä eivät menneet annoin pois tai vein kierrätykseen. En lähtenyt sille linjalle, että voisin myydä ne joskus myöhemmin ja säilöä johonkin vaan jo ulos saatu tavara ei kotiini palaa.

Oman vaatekaapin läpikäyminen on ollut vaikeaa. Tosi monen vaatteen kohdalla ajattelen, että käytän sitä sitten kun olen laihtunut kymmenen kiloa. Haluan uskoa siihen, että saan laihdutettua kymmenen kiloa, mutta onko oikeasti järkeä säilyttää kaapissa vaatteita odottamassa sitä? Ei ehkä, koska ei ole takuu, että kymmenen kilonkaan jälkeen käytän niitä.

Lasten vaatekaappien tyhjennys on ollut helppoa. Lapsi osaa sanoa helposti aikooko hän käyttää jotain vaatetta vai ei. Vain muutaman vaatteen kohdalla lapsi on empinyt. Empimistilanteessa asia on ratkaistu niin, että vaate laitetaan vielä kaappiin ja jos sitä ei ole käytetty loppuvuoteen mennessä, se lähtee. Pitäisikö muuten omien vaatteiden kanssakin toimia näin, jos joku vaate ei tule käyttöön seuravaan puolenvuoden aikana se on turha. Täytyy tietenkin huomioida vuodenajan vaihtelut, mutta tätä voisi soveltaa sellaisten ei vuodenaikaan sidottujen vaatteiden osalta. (Joskus näköjään kirjoittaessa tulee hyviä ideoita!) Puoli vuotta on itselleni lyhyt aika, koska kaapista löytyi myös vaatteita, joita olen käyttänyt viimeksi ehkä kymmenen vuotta sitten.

Olen sanonut aikaisemminkin, että tavaroiden karsiminen on ollut tosi vapauttavaa. Välillä tuntuu, että kaikki tavarapaljouskin on jonkilaisena taakkana harteilla. Jokaisen ulos viedyn kassin jälkeen taakka on helpottanut vähän. Itselläni on toki paljon muutakin taakka, josta pitäisi ruveta irrottautumaan. Aion ehdottomasti jatkaa tätä ja yksinkertaistaa elämää pikku hiljaa!

keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Toukokuun menot sekä säästöt ja sijoitukset

Menot


Asumismenot 1100€
Ruoka 753,33€
Lastenhoito 132€
Puhelinkulut 89,06€
Luottokortti 868€
Bensa 257,05€
Ulkona syöminen 43,40€
Lehtitilaukset 29,90€
Lahjat 170,67€
Terveydenhuolto menot 190€
Puutarha 115,34€
Vaatteet 181,40€

 Yhteensä 3930,15€

Sijoittamiseen/säästöön mennyt raha:
Osakkeet 281,79
Rahastot 600€
Fast Invest 100€
Neo Finance 300€

Yhteensä 1281,79€

No joo, surulliselta näyttää menot. Syy on luottokorttilasku, siitä kun pääsisin kokonaan eroon ja ruokakuluissa tultaisiin vähän alas niin olisin tyytyväinen. Toki puhelinkulut pitäisi kilpailuttaa. Luottokorttilaskua en saanutkaan maksettua tässä kuussa kokonaan, joten sitä tulee ensi kuuhunkin ja varmaan seuraavaankin, koska ollaan reissussa... Nyt alkaa todella jännittää pääsenkö alle 3000€ menoihin vielä viitenä kuukautena tänä vuonna. Olin mielessäni ajatellut, että ne olisivat olleet kesä-, elo-,syys-, loka- ja marraskuu, mutta nyt alkaa näyttää kesäkuun osalta pahalta, koska kesäkuussa on myös auton huolto! Täytyy tehdä varmaan viikkobudjetti itselleni kesäkuuhun.