Sivut

lauantai 7. joulukuuta 2019

Marraskuun menot, sijoitukset ja säästöt

Marraskuun lukuja. Budejtoin samalla tavalla kuin kahtena edellisenä kuukautenakin

Budejtoitu: 
Asuminen 1100€
Ruoka 650€
Vaatteet 150€
Puhelin 60€
Harrastukset 150€
Ulkona syöminen 70€
Bensa 250€
Terveydenhuolto ja hyvinvointi 150€
Muut 200€
Yhteensä : 2780€ 

Todelliset menot:
Asumismenot 1100€
Ruoka 750,12€                                      (budjetoidusta +100,12€)
Puhelinkulut 13,11                              (budjetoidusta -49,89€)
Bensa 230€                                      (budjetoidusta -20€)
Harrastukset 0€                                 (budjetoidusta -150€)
Vaatteet 131€                                  (budjetoidusta -19€)
Ulkona syöminen 97,70€                        (budjetoidusta + 27,70€)
Terveydenhuolto ja hyvinvointi 195,45€  (budjetoidusta +45,45€
Muut 205,23€                                         (budjetoidusta 205,23€)

MENOT YHTEENSÄ 2722,61


Sijoitukseen ja säästöön menneet rahat:
Rahastot 300€
Osakkeet : 459,37€
Fast Invest 634,14€

Yhteensä : 1393,51€


Joissain menokohdissa tuli ylityksiä ja joissain taas alituksia, mutta kokonaisbudjetti piti. Joulukuulle on turha odottaa ainakaan pienempiä menoja, vaikka olenkin jo aika paljon joululahjoja ostanut. Budjettia muutan lisäämällä muihin menoihin joulukuuksi 150€ enemmän, mutta muut pysyköön samana. Joulukuun jälkeen alkaakin todellinen kiristely, koska tuloni tulevat nyt joulukuussa tippumaan.sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Minimalismipeli

Joulukuun kunniaksi aloitan tänään tosiaan minimalismipelin eli karsin päivän mukaisen määrän tavaraa koko joulukuun,  1.päivänä yhden tavaran 2.päivänä kaksi tavaraa jne. Tosin olen ajatellut itse päättää minkä määrän tavaraa karsin minäkin päivänä, mutta niin että jokaisen päivän tulen joulukuun aikana käyttämään. Todennäköisesti päivät 1, 2 ja 3 tulen säästämään joulunpyhiksi.

Olen aikaisemmin karsinut tavaraa, mutta tuntuu ettei tämä urakka tule koskaan valmiiksi. Marraskuussa mulla oli  kirppispaikka. Tuntuu, että vanhasta tavarasta eroon pääseminen on aika työlästä eikä kirpputorillakaan kauppa käy enää niin kuin joskus. Kaikilla ihmisillä taitaa olla nurkat täynnä tavaraa. Olen paljon käyttänyt aikaa tavaroiden myymiseen myös esim. Torissa, koska en raaski vaan antaa joitakin merkkivaatteita pois. Kauppa ei kuitenkaan aina niin kovin aktiivisesti käy ja tavaroiden postittaminen ja kaupoista sopiminen ja kaikki muut vievät paljon aikaa. Firmoihin johon merkkivaatteet vaan merkkivaatteet myytäväksi ovat mielestäni ottaneet kovat provisiot myynnistä ja siksi en ole niitä käyttänyt. Näillä käytössä olleilla systeemillä  tavaran karsiminen on tosi hidasta.

Nyt olen ajatellut lähettää kaikki merkkivaatteet joita en käytä myytäväksi ja niistä tulee sitten rahaa kuinka paljon tulee. Ei niistä rahaa tulee nytkään kun vievät turhaa tilaa kaapissa. Eikä oma aika kulu niitä myyntiin laittaessa eikä eteenpäin välittäessä.

Monen tavaran osalta helppo ratkaisu olisi vain heittää ne roskikseen. Omalla kohdalla periaatteeni on laittaa kiertoon kaikki käyttökelpoiset tavarat. Olen huomannut karsimisen helpottuvan kokoajan, koska en ole kaivannut vielä tähän mennessä ensimmäistäkään karsimaani tavaraa. En saa oikeasti mitään iloa tavaroista, päinvastoin ne ovat alkaneet ahdistaa. Olen monesti miettinyt, että miksi on tullut hankittua niin paljon kaikkea ja kuinka suuri sijoitusvarallisuus mulla voisi olla jos olisin oppinut harkitsemaan rahankäyttöäni jo kymmenen vuotta sitten. Menneeseen ei voi palata, mutta tulevaisuutta voi muuttaa. Sen takia nyt tätä teenkin; karsin elämästäni pikku hiljaa, askel kerrallaan niitä asioita, jotka eivät ole minulle merkityksellisiä!