Sivut

keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Kymmenen asiaa joista nautin

Huomaan polkevani jotenkin paikallaan, yritän tehdä muutoksia elämään, jottei oloni olisi näin ahdistunut, mutta oikein mikään ei tunnu hyvältä. Yksi syy on tietenkin se, etten ole saanut tehtyä riittäviä muutoksia, mutta yksi syy on se, etten oikeastaan kunnolla edes tiedä mitä kohti menisin. Taloudellisesti olen saavuttanut viimeisen vuoden aikana asettamani tavoitteet, mutta muuten tuntuu etten saa otetta mistään. Taloudellisestikin haluaisin tulla toimeen huomattavasti pienemmällä kulutuksella ja sijoittaa vielä enemmän. Tai vaihtoehtoisesti luopua kokonaan yhdestä työstä, joka kuormittaa itseäni tosi paljon ja vaikuttaa koko elämääni.

Olen viime kuukausina lukenut ja kuunnellut kaikenmaailman hyvä elämän ja onnellisuusoppaita sekä menestykseen tähtääviä kirjoja. Niistä on tullut paljon ideoita, mutta mitään konkreettista ei jää käteen. Suoritan arkea ja elämää, hymyilen vaikka kurkkussa tuntuu kuristavalta.

No, tällaisen saatteen sanelemana aloin pohtia mitkä ovat elämässäni niitä asioita, joista nautin tai mistä mulle tulee hyvä olo. Päätin listata kymmenen asiaa, joista saan iloa. Asiat eivät ole missään tärkeysjärjestyksessä, kunhan vaan listattuna.

1. Hitaat aamut
2. Siisti koti
3. Puutarhan hoito
4. Lasten kanssa koetut elämykset
5. Ystävien kanssa oleminen
6. Lasten onnistumiset
7. Mökillä olo
8. Auringonpaiste
9. Uuden kehittäminen
10. Kiireettömyys

Yksi ratkaisu siis voisi olla pyrkiä lisäämään näiden kaikkien määrää elämässä. Aika yksinkertaisia asioita.

2 kommenttia:

  1. Yksinkertaiset asiat on just parhaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just näin, sen vaan vähän liian usein ainakin itse kaikessa arjen suorittamisessa unohdan.

      Poista