Sivut

lauantai 4. heinäkuuta 2020

Kesäkuun menot, säästöt ja sijoitukset

Taas olisi yksi kuukausi taputeltu ja aika katsoa kuukauden lukuja.


Menot:

Asuminen 1100€

Ruoka 411,83€

Vaatteet 168,18€

Puhelin 0€

Harrastukset 36€

Ulkona syöminen 83,77€

Bensa 168,18€

Terveydenhuolto ja hyvinvointi 23,87€

Koti 94,94€

Lahjat 0€

Puutarha 0€

Muut 0 € 

Yhteensä: 2079,97€Sijoitukseen ja säästöön mennyt raha:

Rahastot: 300€


Yhteensä: 300€


Ei voi kuin ihmetellä noita menoja, etenkin ruokamenot ovat olleet kesäkuussa käsittämättömän pienet. Toki ulkona on tullut syötyä useampi ateria.  Pieniin ruokamenoihin on monta syytä:
  1. Olen töissä syönyt pääasiassa kotona valmistettuja eväitä enkä ole hakenut ruokakaupasta valmisruokia. Vaikka valmisruuan hakeminen ruokakaupasta evääksi on paljon edullisempaa kuin jossain ulkona lounaan syöminen niin helposti tulee ostettua ruuan lisäksi joku leipä, suklaapatukka ja jotain muuta. 
  2.  Olen syönyt kotona aamu- ja iltapalaksi pääasiassa kaurapuuroa pakasteessa olevien marjojen kanssa, joka käytännössä lähes ilmaista. 
  3. Lapset ovat kesäkuussa syöneet jonkin verran isovanhempien ruokalaskuun.

Vaatteita on tullut ostettua lapsille tässä kuussa kahdet shortsit, kahdet kengät, kolme paitaa ja uimapuku. Itselleni en ole mitään ostanut vaikka mieli olisi tehnyt. 

Sijoitukseen ei kesäkuussa ole säännöllisiä rahastosijoituksia lukuunottamatta mennyt penniäkään. Tähänkin on useampi syy:
  1. Osakemarkkinat ovat maaliskuun pudotuksen jälkeen palanneet lähes samalle tasolle ja koen kaikki ostokohteet liian kalliiksi
  2. Ensimmäisen sijoitusasunnon osto on lähempänä kuin koskaan aikaisemmin ja haluan käyttää siihen kaiken mahdollisen ylimääräisen rahan
  3. Vertaislaina alustoista itselläni on tarkoituksena Fellow Financea lukuunottamatta luopua lähes kokonaan. Fast Investillä suuria viiveitä rahojen palautuksissa ja tehtyjä nostoja saa odotella yli kaksi kuukautta. Itse olen yhden tekemäni noston saanut takaisin koronan jälkeen ja kaikki muu odottaa. Fellow Financellakaan ei ole ollut tarvetta lisätä pääomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti