Sivut

keskiviikko 29. joulukuuta 2021

Sijoitusasunto vol. 4


Ennen tämän vuoden yhteenvetoa ja ensi vuoden tavoitteita on päivitettävä vielä viimeaikojen kuulumisia. Otsikon mukaisesti sijoitusasunto vol. 4 on ostettu. Tämä kävi vähän sattumalta. Eräs puolituttu tarjosi edullisesti asuntoa, jossa vuokralainen valmiina. Kyseessä oli yksiö, joka peruskuntoinen, mutta yhtiö hyväkuntoinen. Sama vuokralainen ollut asunnossa yli 20 vuotta eikä aikomusta muuttaa mihinkään. Päästiin myyjän kanssa sopuun hinnasta ja neljäs sijoitusasunto kilahti salkkuun. 

Kuva Pixabystä

Kolmannen sijoitusasunnon kanssa päädyin pieneen pintaremonttiin. Remontti piti sisällään tapettien poiston sekä seinien ja keittiön kaappien maalaamisen. Kylpyhuoneremontti jäi verotuksellisista syistä tekemättä. Pintaremontti oli valmis viikonlopussa ja vuokralainen muutti sisään heti sen jälkeen. Kylpyhuone tehdään ihan heti kun vuokralainen vaihtuu.


Asuntosijoittaminen on tuntunut tosi mukavalta ja helpolta. Edelleen  kuitenkin mietin riskejä enkä ole ajatellut mitenkään aggressiivisesti lähteä kasvattamaan asuntosalkkua. Jotenkin pelottaa se, mihin taloudellinen tilanne Suomessa ja koko maailmassa on menossa. Tätä ei tietenkään voi kukaan ennustaa. En näe järkeä odotella  markkinoiden romahdusta, mutta en näe tällä hetkellä myöskään järkeä hulluna sijoittaa. Odottaminen ei kannata, koska romahdustakaan ei ole välttämättä tulossa. Tasainen sijoittaminen joka kuukausi jatkuu. Toki oma ensi vuoden sijoitusvarallisuustavoite on niin kova, että pitäisi varmaan kasvattaa nimenomaan asuntosalkkua, joka onnistuu lainarahalla. No, katsotaan mitä eteen tulee, väkisin en osta mitään enkä sellaisia mistä kassavirta jää negatiiviseksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti