perjantai 13. heinäkuuta 2018

Muutamia vinkkejä pitää kesälomakustannukset kurissa

Kesälomamatkailu Suomessa käy kuumimmillaan ja rahaa palaa. Suomikohteissa saa aina hämmästellä sitä miten kallista kaikki on. Sisäänpääsymaksut kaikissa teemapuistosissa ovat korvia huumaavat ja useimmiten saa todeta, etteivät ne antaneet vastinetta rahoille. Meillä lapset saavat Suomesta valita kesässä yhden teemapuiston mihin mennään ja muuten täytyy tyytyä edullisempiin vaihtoehtoihin. Hinnat hirvittävät itseäni aina ja lasken, että sillä hinnalla mitä meidän perheeltä menee pelkkiin pääsylippuihin olisi saatu kustannettua vähintään yhden lapsen koko viikon ulkomaanmatka, johonkin etelän kohteeseen!

Teemapuistoissa käynneissäkin saa muutamia kymppejä säästettyä sillä, että ottaa mukaan omat eväät, eikä osta paikanpäältä ruokaa tai mitään herkkuja. Useimmissa paikoissa ruoka on a) suhteettoman kallista ja  b) ainoastaan roskaruokavaihtoehtoja sekä c) ala-arvoisen huonoa. Samoin meillä lapset tietävät, etteivät saa mitään ylimääräistä mistään esimerkiksi matkamuistoja, koska se on turhaa. He ovat jo oppineet siihen, että parhaat matkamuistot säilyvät mielessä ja se riittää. Tällä säästyy useita kymppejä.



Suomessa on paljon täysin ilmaisia tai edullisia kohteita, joita voi lasten kanssa hyödyntää. Monesti tällaiset kohteet ja niissä käynti voivat olla yhtä mieluisia (tai ainakin lähes) kuin jossain kalliissa teemapuistossa riekkuminen. Itseni keksimiä ilmaisia kohteita:
  • uimarannat
  • leikkipuistot. Kannattaa lähteä jonnekin oma kotipaikkakunnan muuhun puistoon tai asuinpaikasta riippuen lähi kuntaan/kaupunkiin
  • luontopolut. Eväät mukaan ja menoksi. Monilla luontopoluilla on makkaranpaistopaikkoja, joka on mukavaa ja elämys isommankin lapsen mielestä
  • jotkut museot ovat ilmaisia
  • pyöräretket/metsäretket
Pienellä rahalla pääsee:
  • moniin museoihin, joissa on paljon katseltavaa
  • maauimaloihin

Kesälomassakin tärkeintä pitäisi olla yhdessä vietetty aika eikä se miten paljon rahaa on saatu kulutettua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti