maanantai 27. heinäkuuta 2020

Asuntosijoituskuulumisia

Hiljaseloa on pitänyt blogin osalta. Olen ehkä odottanut, että olisi jotain isompaa kerrottavaa, mutta kun sitä ei nyt näytä tulevan niin on pakko katkaista tämä hiljaisuus.

Juhannuksen kerroin yhtäkkiä tulleista asuntosijoitusmahdollisuuksista. Ensimmäinen meni, kuten kerroin, sivusuun ja toinenkin kaatui omissa laskelmissa ja ajatuksissa ei järkeväksi. Eli kaikki on lässähti kuin pannukakku. Tai ei välttämättä lässähtänyt. Lainalupaus on pankilta sijoitusasuntoa varten eli ostamaan pystyttään jos sopiva kohde jostain löytyisi. On kai tämäkin askel eteenpäin. 

Ostointoa pidättää huoli tulevasta. Mitä jos korot alkavatkin nousta voimakkaasti? Mitä jos syksyllä tuleekin Koronan toinen aalto hyvin massiivisena ja maailman talous menee entistä enemmän sekaisin? Mitä jos Koronaa ei saadakaan kuriin? Nämä kysymykset pyörivät mielessä ja mietin etten halua tehdä töitä enää yhtään enempää, että saisin kaikki mahdolliset menot maksettua. 

Toisaalta mikäli en tee mitään, en tule saavuttamaan taloudellista vapautta ehkä koskaan. Ansiotuloistani en pysty tiettyä määrää enempää säästämään ja sijoittamaan ja kuten keväällä nähtiin voi sijoitusten arvo hyvinkin nopeasti tipahtaa. Asuntosijoittamisella saisin joka kuukausi kasvatettua sijoitusvarallisuutta noin 200€:lla laittamatta penniäkään omaa rahaa kiinni. 

En kuitenkaan missään tapauksessa lähtisi nyt velkavivuttamaan tappiin saakka mitä on saatavaissa, vaan maltillisesti liikkeelle. Todennäköisesti tavoite ensimmäisestä sijoitusasunnosta viimeistään vuonna 2021 toteutuu. Sen jälkeen tarkoituksena on maltillisesti kasvattaa asuntosijoitussalkkua yhdellä asunnolla vuodessa. Kun asunnon missä asun laina on lyhennetty, voin alkaa lyhentämään sijoitusasuntojen lainoja isommilla summilla. Kun saan yhden sijoitusasunnon velattomasi siirrään sen lainanlyhennystä vastaavan summan ja nykyisen asunnon lainanlyhennytä vastaava summan seuraavana asunnon maksuun. Tällä tavalla saan lumipalloefektin lailla kasvatettua velatonta varallisuutta. Itselläni ei ole tavoitteena rakentaa mitään massiivista asuntosalkkua vaan tehdä tätä ehkä kymmenen vuoden aikajänteellä ja kymmenen sijoitusasunnon suunnitelmalla, ehkä jopa viisikin asuntoa riittää. 

Suunnitelma on tehty, nyt vaan pitäisi osaa se ensimmäinen asunto. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti