perjantai 11. tammikuuta 2019

Sijoitus omaan terveyteen


Oman terveyden, hyvinvoinnin ja liikunnan laiminlyönti vaikuttaa oleellisesti jaksamiseen niin työssä kuin vapaa-ajalla. Itse ole laiminlyönyt näitä kaikkia kolmea jo useamman vuoden kaikessa kiireessä ja kaaoksessa. Tämä on alkanut näkyä lisääntyvän rasvamassan lisäksi myös siinä, että olen väsynyt ja koen etten saa aikaiseksi mitään ylimääräistä. Jos loppukesästä/syksyllä pudotettavien kilojen tarve oli kymmenen niin nyt se on viisitoista ja jokainen kilo tuntuu tekeväni olostani entistä tukkoisemman ja väsyneemmän.

Väsynyt ja tukkoinen olotila ei vastaa ollenkaan sitä mielikuvaa, jollaisena haluaisin nähdä itseni. Halusin tuntea itseni aktiiviseksi ja aikaan saavaksi, bisnesnaiseksi, joka tekee tehokkaasti työnsä, liikkuu, syö terveellisesti, uhkuu elinvoimaa ja nauttii yksinkertaisista asioista. Olen ajatellut vuoden 2019 olevan monelta osin itselleni uutta sivua elämässä kääntävä ja sen takia ensimmäistä kertaa elämässä olen sijoittanut myös omaan terveyteeni. Ostin tammikuun alussa nettivalmennuksen kohti hyvinvoivampaa itseäni. Valmennus alkoi tällä viikolla, enkä koe sen olleen mitenkään helppoa. Aikataulut ovat itselläni kiireiset, jolloin syömiset ja liikkumiset on vaikea sovittaa

Itselleni on tärkeä saada päähän ajatus siitä, etten ole epäonnistunut jos en kerkeä syömään 5krt/pvä tai liikkumaan kaikkia treenikertoja viikossa, vaan jokainenkin askel on eteenpäin oman terveyden eteen. Työtahtini hidastuessa tammikuun jälkeen alan varata kalenterista itselleni aikaa liikkumiseen, edes yksi kerta viikossa salitreeniä on tyhjää parempi tai yksi täysin ohjeiden mukaan syöty ateriapäivä on tyhjää parempi.

Uskon, että sijoittamalla omaan terveyteen, saan ne rahat tehtyä oman aktiivisuuteni lisääntymisellä takaisin aika nopeasti. Pelkällä säännöllisellä liikunnalla itsesään on todettu olevan monenlaisia positiivisia vaikutuksia. Liikunnalla on mm. positiivinen yhteys fyysiseen suorituskykyyn, sekä psyykkiseen ja sosiaaliseen toimintakykyyn. Psyykkinen toimintakyky laskee väistämättä myös iän myötä, jolloin liikunnan merkitys korostuu entisestään. Fyysinen hyväkuntoisuus auttaa jaksamaan. Lisäksi säännöllisen liikunnan harrastaminen ehkäisee myös muistin heikkenemistä, edistää älyllisiä toimintoja kuten oppimista, päättelykykyä ja ongalmaratkaisutaitoja.

Näen tämän omaan terveyteen satsaamisen myös yhtenä askeleena kohti sitä kokonaisuutta, jollaista haluan elää taloudellisesti riippumattomana.

2 kommenttia:

  1. Minut irtisanottiin joulun alla. Päätin heti, että kun päiviin jää enemmin aikaa, lenkkeilen enemmin, laihdutan, teen aktviisesti kaikkea mitä olen aina haaveillut, mutta en ikinä ehtinyt. Saa nähdä, onko tämä vain sellainen utopia, jota kaikki työssä raatajat pitävät yllä, vai voinko tehdä siitä totta. Toivon voivani satsata terveyteen enemmin. Sinä olet ainakin tehokas! Ja muuten: mukava blogi, tätä seuraan jatkossakin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Pahoittelut irtisanomisestasi, mutta toivottavasti se onkin ovi johonkin uuteen ja parempaan! Uskon kiireen olevan helppo tekosyy siihen miksi ei liiku riittävästi tai syö terveellisesti. Toivon kohdallasi, että tämä ei olisi utopiaa!

    VastaaPoista