lauantai 11. toukokuuta 2019

Aikatauluista kiinnipitämättömät!

Tiedättekö ihmistyypin, jolla on mahdotonta pitää kiinni aikatauluista? Hän on aina myöhässä, sovitut asiat eivät pidä ja oma osuus työstä on vielä kesken silloin kun sen pitäisi olla jo valmis. Omassa elämässäni nämä tuntemani henkilöt eivät useinkaan edes ole pahoillaan asiasta vaan heille se on ihan ok olla sellainen. Heidän on myös mahdotonta "huomata" sitä miten heidän kykenemättömyys pitää kiinni aikatauluista vaikuttaa muihin.

Itselläni on monesti hyvin tarkka aikataulu ja jos esimerkiksi puhelinneuvottelu on sovittu alkavan aamulla klo 8, oletan, että se alkaa klo 8. Olen huomannut, että monille ihmisille se, että sovitaan joku aika puhelinneuvotteluun on sellainen asia, ettei sitä tarvitse noudattaa. On helppo vedota, etten ehtinytkään soittamaan, tuli muuta kiireellisempää jne. Jos itse sovin jonkun kanssa ajan, että puhelimitse sovimme jostain työasiasta, laitan sen kalenteriin ihan niin kuin minkä tahansa muunkin neuvottelun/palaverin. Omat työpäivät ovat monesti niin kiireisiä ja aikataulutettuja, että jos joku joustaa esimerkiksi puhelinneuvottelusta 30 minuuttia, oma tilanteeni voi olla se, etten enää ehdi puhumaan.


hurry  Why are we in such a hurry? hurry


Eilen oli taas sellainen tilanne, että aamusta sovittu puhelinneuvottelu ei toteutunut, minkä vuoksi tästä nyt kirjoitan. (Harmitukseni asiasta ei ole edelleenkään laantunut mikä varmasti näkyy tästä kirjoituksestakin!!!) Puhelinneuvottelussa nimenomaan tällä toisella ihmisellä olisi pitänyt olla isompi intressi hoitaa asia, koska se hyödyttäisi erityisesti häntä itseään. Neuvottelussa oli tarkoitus sopia aikatauluja, jotka velvoittavat minua. Se ettei niitä nyt eilen sovittu vaikuttaa taas siihen, etten pysty sopimaan omia muita aikatauluja. Nyt en tiedä, koska tämä henkilö aikoo näistä asioista kanssani sopia ja muuta aikatauluasiat seisovat sen takia.

Toki meidän kaikkien elämässä välillä aikataulut pettävät, mutta se on ihmeellistä, kun toisilla ne pettävät aina! Välillä joudun itsekin tekemään aikatauluja, jotka ovat liian tiukkoja, koska haluan hoitaa asioita mahdollisimman paljon.  Itse stressaan tosi paljon, jos joudun kiireaikataululla säntäilemään paikasta toiseen. Häpeän, jos olen myöhässä edes viisi minuuttia. Pyrin kokoajan opettelemaan sitä, että päiväni aikataulut pitävät, enkä kuvittele tekeväni enemmän mihin oikeasti edes pystynkään. Tuntuu niin turhauttavalta, kun muutenkin kiireisen aikataulun sotkee itseni lisäksi vielä joku muu!

Vähän helpotti tämä avautuminen ja ehkä mä sitten maanantaina kalenterista tiivistän jonkun välin mihin sitten saan tämänkin väliin jääneen neuvottelun sopimaan. Tosin se voi tarkoittaa sitä, että myöhästyn sitten itse jostain tai juoksen pää kolmantena jalkana paikasta toiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti