lauantai 8. elokuuta 2020

Varallisuus kasvaa

 Päivitin varallisuus sivuni. Ilokseni huomasin, että varallisuuteni on kasvanut edellisestä päivityksestä yli 8000€. Olin ajatellut etten ole juurikaan alkuvuoden jälkeen saanut varallisuutta kasvatettua, mutta onhan sitä tullut. Edellinen varallisuuspäivitys on tehty todennäköisesti pahimmassa laskutilanteessa, mutta alkuvuoden hyvän tilanteenkin jälkeen varallisuus on kasvanut yli 5000€. 

Omassa salkussa on edelleen paljon miinusmerkkisiä osakkeita, mutta myös yksi yllättäjä. Tämä yllättäjä on Tupperware, joka salkussani tällä hetkellä yli 300% voittolla. Salkuun on edellisen päivityksen jälkeen uutena tullut ostettua Exxon Mobilea ja Norwegiania. Norskin konkurssin välttämiseksi laaditun pelastussuunnitelman ja Koronan antaessa vähän helpottumisen merkkejä, että  a lentoliikenne lähtee uuteen nousuun ja Norski. Taitaa tässä kyllä tulla mahalasku. 

Tällä hetkellä sijoitusvarallisuuteni  on siis 38862,37€ ja tämän vuoden sijoitustavoite 40 000€:n varallisuus häämöttää jo tosi lähellä. Ellei Koronan toisen aallon seurauksena tapahdu isoa pudotusta yritän saada syyskuussa 40000€:n rajan rikki sijoittamalla kaiken liikenevän. 

Itselläni on salkussa yksi todellinen riippakivi, Fast Invest. Tämän johdosta voi hyvin nopeasti hävitä 3500€ varallisuudesta. Fast Investin kanssa on ollut todellisia ongelmia huhtikuusta saakka; nostetut rahat tulevat tilille todella pitkällä viivellä eikä lainat ole tulleet sovitusti maksuun. Odottelen siis koska tämä on osoittautumassa huijaukseksi ja rahat menetetty. Onneksi alkuvuodesta nostin noin 4000€:a pois Fast Investista. Tavoite oli pienentää tätä kokoajan, mutta kun raha ei liiku, ei mitään pysty tekemään. Yhden noston olen saanut takaisin huhtikuun jälkeen. 

Ja yksi tyhmä teko on ollut myydä Teslan osakkeet (3kpl) pois. Niiden ansiosta varallisuuteni olisi jo heittämällä yli 40000€.

Positiivinen yllätys oli sijoitusvarallisuuden tilan kuitenkin tällä hetkellä ja tästä sitten vaan eteenpäin. Sijoittamiseen kuuluu kuitenkin aina riskejä, epäonnistumisia, huonoja ostoja ja myyntejä, joten en jaksa näistä huonoja juttuja jäädä vatvomaan vaan toivottavasti oppia niistä jotain. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti