sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Pitäisikö myydä Teslat pois?

Olen nyt ensimmäistä kertaa tilanteessa jossa mietin osakkeiden myymistä. Ostin keväällä kahteen eri otteeseen Teslan osakkeita. Toisella kertaa huikeat yhden kappaleen ja toisella kertaa kaksi kappaletta. Ensimmäinen osto tapahtui 260USD hintaan ja toiset kaksi ostin noin 246USD hintaan. Kesällä näytti että näin osakkeiden arvot vain tippuvat ja kesäkuun alussa Tesla kävi alle 180USD hinnassa. Tällöin kirosin, että miksi menin nämä ostamaan, mutta koska sijoitusstrategiani on ostaa ja pitää en edes harkinnut näistä luopumista.

No nyt syksyn aikana ollaankin sitten kavuttu ylöspäin kokoajan. Tämä on jopa tapahtunut itseltäni vähän huomaamatta, koska en ole jaksanut aktiivisesti seurata mitään osakekursseja. Nyt olen havahtunut siihen, että Teslan osakkeiden arvonnousu näyttää kohdallani yli 90%:n nousua. Mikä rahassa tarkoittaa ainoastaan kolmen osakkeen omistajan yli 600€:n voittoa. Aika hiukeaa. Mietiskelenkin tässä, että kannattaisiko tämä voitto nostaa tässä kohtaan ja sijoittaa johonkin muualle? Mietin, että jos tästä alkaa alamäki, harmittelisin asiaa varmasti pitkään. Mutta mitä jos sen onkin toisinpäin ja vuoden päästä yhden osakkeen arvo on vaikka yli 700USD, kuinka paljon harmittaa sitten?

600€ on varmasti jollekin sijoittajalle ihan pieni kärpäsenpaska koko kokonaisuudessa, mutta kyllä tästä nyt tekisi mieli kerätä tämä pikavoitto. Toivon nyt, että joku fiksumpi kertoo minulle kannattaako myydä vai ei? Jos Teslani nyt myyn niin saatu voitto lähtee suoraan muihin sijoituskohteisiin, todennäköisesti vertaislainoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti