maanantai 27. tammikuuta 2020

Seuraavaksi sijoitusasuntoko?

En ole taas vähään aikaan kirjoittanut mitään. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sijoittamisen loppumista vaan lähinnä kirjoitusajan puutetta. Haaveilen siitä että ehtisin luoda laadukkaita blogitekstejä, joista voisi olla iloa myös muille. Nyt lähinnä raapustan pikaisia päivityksiä tilanteiden muuttumisesta. Näiden perusteella voisi ajatella mun olevan hyvinkin äkkipikainen ihminen jolla ei ole mitään päämäärää eikä hajua mitä tehdä. No sijoittamisen maailmassa välillä kyllä tuntuu siltä, ettei ole hajua mitä tehdä ja olisikin välillä mahtavaa jos joku muu kertoisi seuraavat siirrot. Seuraavien siirtojen (tässä tapauksessa sijoituskohteiden) löytäminen on viime aikoina ollut hankalaa.

Sijoituskohteiden lempilapseni on ollut jo pitkään vertaislainat. Nämä vaan ovat riskiltään niin suuria ettei niihinkään loputtomasti kannata laittaa rahaa kiinni. Vertaislainoissa itselläni taitaa olla kiinni tällä hetkellä n. 1/3 kaikista sijoituksista, mikä on paljon.

Itselleni on nyt vähän huomaamatta kertynyt ylimääräistä rahaa, koska säästin 2018 sijoitusasuntoa varten 3200€ ja viime syksyn aikana mahdollista rakennusprojektia varten toisen samanlaisen. Rakennusprojektista on nyt luovutti (voin ehkä myöhemmin avata miksi), joten itseltä löytyisi nyt melkein käsiraha johonkin pieneen asuntoon.

Etuovi ja oikotie ovatkin olleet viime aikoina kovassa käytössä. Muutamia ok kohteita olen löytänyt. Olen ylipäätään opiskellut asuntosijoittamista viime aikoina. Huomaan tiedon lisäävän tuskaa. On tärkeää tietää seuraavan mahdollisen sijoituskohteen riski, koska aikaisemmat sijoitukseni ovat olleet rahallisesti huomattavasti pienempi kuin tämä mahdollinen asuntosijoittaminen tulee olemaan. Olen tyytyväinen, että olen lueskellut, listaillut riskejä ja tehnyt laskelmia, koska en halua myöskään joutua pulaan tai ottamaan jonkin ajan päästä takkiini. Yritänkin pitää pääni nyt kylmänä asian suhteen, vaikka rahat tällä hetkellä polttavat kovasti tilillä.

Olen välillä hylännyt ajatuksen asuntosijoittamisesta nimenomaan sen riskien takia, mutta jostain kumman syystä palaan siihen aina uudestaan. Tavoitteistanikin löytyy edelleen ensimmäisen sijoitusasunnon osto viimeistään vuoden 2021 aikana ja nyt olisi taloudellisesti ehkä mahdollista ottaa uusi askel sijoittajana. Tämä askel vaan pelottaa ja mietityttää ihan hirveästi! Tähän astisia sijoituksiani en ole juurikaan miettinyt vaan hankkinut, riskeistä välittämättä. Voi kun joku tiputtaisi nyt itselleni jonkun asuntosijoittajan unelmakohteen, jossa kaikki palaset olisivat kohdallaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti