torstai 19. maaliskuuta 2020

Sijoitusten arvo laskee

Jokainen sijoittaja on viime viikkoina varmasti katsellut omaa varallisuutensa kutistumista haikein mielin. Jotkut ehkä jopa kauhun sekaisin tuntein. Kauhun sekaisin tuntein ehkä ne jotka ovat rahoittaneet sijoituksena pitkälti lainarahalla. Selvää on että korona on aiheuttanut/aiheuttamassa suuria taloudellisia haasteita. Vielä ei varmasti pitkään aikaan ole tiedossa kuinka syvän kuilun pohjalla käydään, mutta varmaa on että johonkin monttuun on nyt päädytty.

Itse uskon vahvasti, että tämä on vasta alkusoittoa sille mitä osakemarkkinoille sekä koko maailman taloudelliselle tilanteelle on tapahtumassa seuraavien kuukausien ja vuosien aikana. Itselleni tämä tarkoittaa sitä, etten tule missään tapauksessa saavuttamaan asettamiani tavoitteita sijoitusvarallisuuden kasvun osalta. Kirvestä kaivoon en ole missään tapauksessa heittämässä vaan nyt olisi aika luoda sijoitusstrategia ja pitää siitä kiinni tapahtui markkinoilla mitä tahansa.

En ole käynyt laskemassa vielä miten paljon sijoitusvarallisuuteni on laskenut, mutta punaista näyttää lähes kaikilta osin ja sulanut on tuhansia. Se on turhauttavaa kun olen helmikuussakin sijoittanut lisää yli 1000€ niin kaikki se on sulanut johonkin. Tällä viikolla on tullut huikeita tiputuksia ja joidenkin salkussani olevien osakkeiden arvo on tippunut muutamassa viikossa jopa - 70%.  Todella hurjaa kyllä. Olen tällä viikolla tehnyt pieniä ostoja useita kertoja, heittänyt toimeksiantoihin isoilla pudotuksilla olevia ostohintoja ja sitten päivän päätteeksi todennut yllättävän paljon toteutuneita kauppoja.

Eniten tässä kokonaisuudessa vituttaa se, että myin Fast Investistä 4000€:n edestä sijoituksia pois ja sijoitin rahat juuri ennen kuin tipahdus alkoi eri rahastoihin. Tämän Koronan mahdolliset seuraukset kuin olisi silloin osannut ennakoida niin olisin nyt pystynyt samalla rahalla huomattavasti enemmän. Mutta tätä tämä sijoittaminen kai joskus on. Nyt vaan tarvitaan malttia ja rautaisia hermoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti