tiistai 5. kesäkuuta 2018

Toukokuun tuhlaukset

Toukokuu oli ehdottomasti kiireisin/stressaavin/raskain kuukausi tänä vuonna, ainakin tähän asti. Kiireisestä kuukaudesta palkitsin itseni ja tuhlasin yhdet ihanuudet.


Parikkojen osto näkyy toukokuun budjetissa, mutta ajattelen niiden siltin olleen joka ainoan pennin arvoiset. (Ja ennen kaikkea minun ansainneen nämä!)


Joku voi kauhistella sitä, miksi kukaan järkevä ihminen maksaa kengistä Parikkojen summaa. Uskon tällaisten ostosten kuitenkin loppupeleissä säästävän rahaa sekä ympäristöä. Voisin ostaa jostain halpavaateketjusta viimeistä kesätrendiä olevan paidan parilla kympillä ja käyttää sitä yhden kesän. Yhden kesän jälkeen se olisi heikoista materiaaleista johtuen sekä trendien nopeasti muuttumisen jälkeen käyttökelvoton. Useimmiten ostaessani itselleni vaatteita ja kenkiä pyrin panostamaan siihen, että ostan  laadukkaita ja ajattomia tuotteita, jotka usein ovat vähän hintavampia. Omistan aika monta sellaista vaatetta, jotka olen ostanut yli kymmenen vuotta sitten eikä päällepäin oikeasti uskoisi näin olevan. 


Olen käynyt toukokuun budjettia läpi, mutta se ei ole edelleenkään valmis. Kiireisyys näkyy (ehkä) myös rahanmenossa; kun on ollut kiire, on tullut enemmän tehtyä ei niin järkeviä valintoja kaupassa. Olen selvästi tilitapahtumista ja kuiteista päätellen käynyt paljon kaupassa tekemättä suunnitelmia siitä mitä ostan, jolloin myös rahaa on varmasti kulunut enemmän kuin suunnitelmallisesti ostoksia tekemällä. Kauhukseni huomasin, että käyttötililtä löytyi toukokuussa 63 tilitapahtumaa, jonka lisäksi itselläni on kaksi muuta tiliä, joista olen jotain menoja maksanut tässä kuussa. Toivon mukaan saan tällä viikolla vielä toukokuun menot esille tänne blogiinkin, tosin kovin suurella ylpeydellä en sitä esittele...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti