lauantai 28. heinäkuuta 2018

Tavarapaljous

Olen heinäkuun ja lomailun aikana yrittänyt käydä kotona läpi kaappeja, jotka pursuavat tavaraa. Täysin tarpeetonta tavaraa.

Nautin siististä ja järjestyksessä olevasta kodista. Lasten ja tavarapaljouden kanssa se vaan ei useinkaan ole mahdollista. Välillä eteisessä lojuu lattialla kenkiä niin paljon, että luulisi tässä talossa asuvan ainakin kymmenen lasta. Ratkaisu tähän ei ole suurempi eteinen vaan vähemmän kenkiä. Toki lapset tarvitsevat paljon erilaisia kenkiä, mutta olen hankkinut paljon turhia ja ylimääräisiä kun on "halvalla saanut". Eikä tämä rajoitu pelkästään kenkiin vaan yhtälailla vaatteisiin ja moniin muihin tavaroihin.

Jos ja kun aion kokoajan muuttaa kulutustottumuksiani pienemmiksi ja säästö- ja sijoitusastetta suuremmaksi on tärkeää alkaa tunnistamaan mitkä ovat oikeasti tarpeellisia tavaroita. Olen jotenkin niin ähkytäynnä hullua kulutushysteriaa, että välillä jopa ahdistun tavaroista.


Itselleni on ollut jopa todella vapauttavaa hankkitutua eroon tarpeettomista tavaroista. Jopa lapset ovat alkaneet innostua tavaroiden karsimisesta ja huomanneet miten paljon helpompaa huonekin on pitää siistinä kun kaikilla tavaroilla on oma paikka.

Elokuussa minun on tarkoitus jatkaa karsimista. Luin jostain, että hyvä tapa olisi karsia tavaroita sen mukaan kuinka mones päivä kuukaudessa on menossa eli 1.päivänä yksi tavara, 2.päivänä kaksi tavaraa, 3.päivänä kolme tavaraa jne. Kuukauden aikana tällä kaavalla pitäisi hävittää melkein 500 tavaraa. Toinen tavaroiden karsimisvaihtoehto on karsia kaikki ne tavarat, jotka eivät tuota iloa. Itselleni juurikaan mikään tavara ei tuota iloa ja tällä tavalla karsiminen on itselleni aika mahdotonta.


Minun on myös  mahdotonta luvata karsia tavaroita päivän numeron mukaan, mutta yhteensä 500 tavaran karsiminen kuukaudessa pitäisi olla. Elokuuksi tavoitteeksi otankin hävittää tästä taloudesta vähintään 500 tavaraa. Olen heinäkuussa varmasti jo hävittänyt lähes tuon määrän tavaraa, mutta vähitettävää löytyy edelleen. Tavoite on myös ettei yhtään tavaraa hankita lisää! Tavaroiden hankkimattomuus pitäisi näkyä myös elokuun budjetissa.

Kuvahaun tulos haulle tavarapaljous

Kuvat on haettu googlen kuvahaulla, hakusanalla "tavarapaljous"


4 kommenttia:

 1. Itsellä sama että haluan että tavarat on siististi ja nyt on päässy tuo lapsen huone valloilleen leluista, sillä on niin paljon leluja ettei niille ole paikkoja enää mihin niitä survoa 😱 ja vaatteita on todella paljon kokoa mitä käytää ja tulevaa kokoa ja vielä seuraavaa tulevaa kokoakin 😄 niitä lasten vaatteita on tullut vähän hamstrattua kun haluan ettei tule hirveää stressiä kun kasvaa ja vaatteet käy pieneksi ja kaikki pitäs kerralla ostaa, nyt ei ole sitä huolta ainakaan pariin vuoteen tiedossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin tutulta. Isompien lasten kanssa on myös se haaste, että mun vuosi sitten alennusmyynnistä hamstraamat vaatteet eivät kelpaakaan ja jäävät sitten sen vuoksi käyttämättä. Vaatteet ovat ikävä kyllä viimeistään kouluikäisillä iso juttu enkä sen takia "pakota" kouluikäisiä käyttämään jotain sellaisia vaatteita, joita eivät missään tapauksessa halua käyttää. Kun mun muka niin hyvät alelöydöt ja pitkän pennin säästäneet vaatteet eivät kelpaakaan ja joudun ostamaan muuta tilalle, kaapit täyttyy tavaroista ja rahaa palaa =)

   Poista
 2. Heippa!

  Ihan mahtava tavote, taidan ottaa tosta kopin! Meilläkin kotona ihan liikaa "tätä saatan joskus tarvita"-tavaroita, joten toi elokuu-haaste kuulostaisi hyvältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sellaisessa tavaran hävittämiskuplassa tällä hetkellä, että oksat pois. Mitä enemmän saan hävitettyä tavaroista sen paremmalta jotenkin itsestä nyt tuntuu. Elokuuhun on vielä muutama päivä, mutta hävitettävää varmasti keksin. Hienoa jos lähdet myös käymään tavarakaaosta läpi!

   Poista