lauantai 11. elokuuta 2018

Terveystalon kurssihälytys ja puskurista

Olen aikaisemmin kertonut himoitsevani Terveystalon osakkeita, mutta en niitä ole hankkinut. Osittain hankimatta jättäminen on johtunut siitä, että silloin kun niitä meinasin ostaa ensimmäisen kerran päädyinkin Altian listautumisantiin Terveystalon sijaan. Toistamiseen tänä vuonna osakkeita ostaessa päädyin YIT:hen, koska sain samalla rahalla enemmän ja koin kipurajaksi yhden osakkeen hintana 10€.

Tein tällöin itselleni kurssihälytyksen Terveystalon osalta, siten että saan tiedon, kun kurssi putoaa alle 10€. Tällä viikolla se sitten tapahtui keskiviikkona, että tipahdettiin alle kympin. Ostoja en päässyt kuitenkaan tekemään, koska minulla ei ollut riittävästi rahaa osakkeiden ostoa varten (ajatuksen on, että ostan vähintään 100kpl kerralla). Omalla tavallaan harmittaa, etten omista sellaista hätävaraa, jonka voisin nopeasti käyttää sopivan sijoituskohteen löydyttyä.

Eli suoraan sanottuna minulta puuttuu kunnon puskuri kokonaan. Puolisoni kanssa meillä on asunnon kuluihin (lainanlyhennys, sähkö, vesi, jätemaksut ym.) noin 2kk nettotuloja vastaava summa rahaa. Tältä tililtä on myös maksettu kaikki yllättävät menot, jos muualla ei rahaa ole ollut. Omat nettotulot ovat tällä hetkellä sen verran hyvät, että olen saanut kaikki pienehkö ylimääräiset menot suoraan maksettua eikä rahaa mistään puskurista ole tarvittu. Jos auto on tarvinnut viedä huoltoon, olen vienyt ja maksanut suoraan käyttötililtä pois. Jos on hajonnut puhelin tai pesukone, olen kävellyt kauppaan ja maksanut suoraan käyttötililtä pois. Käyttötilille ei kuitenkaan juuri koskaan jää euroakaan ylimääräistä vaikkei mitään yllättäviä ylimääräisiä menoja olisikaan.

Tämä (ja myös viime kuukausien budjetit) taitavat kertoa omasta rahankäytöstäni sen, ettei se ole oikeasti kovinkaan hyvin hallussa. Kaikki menee mikä tulee, riippumatta siitä millaisia menoja kuukaudelle on oikeasti tulossa. Jos laitan tilipäivänä rahaa suoraan sijoituksiin tai siirrän Nordnettiin, en huomaa sitä kuun aikana ollenkaan, mutta jos en tee näin, kaikki menee joka tapauksessa.

Nyt olen alkanut kokea tarpeelliseksi nimenomaan sellaista puskuria, missä olisi rahaa sopivan sijoituskohteen löydyttyä sopivalla kurssilla. Elokuussa tulen saamaan normaalia vähemmän rahaa, koska en ole heinäkuussa tehnyt juurikaan töitä. Syyskuussa taas rahaa pitäisi tulla enemmän kuin missään kuussa koko alkuvuoden aikana ja näistä rahoista sitten olisi tarkoitus ruveta sitä sijoituspuskuria kasaamaan.

Ja mitä tulee Terveystaloon. Tein uuden kurssihälytyksen; 9€, kun ollaan siinä tai alle sitten ostan. Nyt vaan pitäisi saada rahaa sitä varten kasaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti