perjantai 5. lokakuuta 2018

Hittidietti lokakuun tavoitteena

Luin joku aika sitten hauskan artikkelin säästövinkeistä, jotka perustuivat erilaisiin variaatioihin suosituista hittidieteistä. Mielestäni paras oli 5:2-dietti, joka perustuu ajatukseen kahdesta paastopäivästä viikossa. Samalla tavalla voi nipistää rahakäytössä eli kaksi päivää viikosta ei käytä rahaa ja viitenä päivänä se on sallittua normaalisti. "Kuurista" ei ole mitään hyötyä jos niin päiväni kun saa rahaa tuhlata tuhlaa pihistelypäivienkin edestä.

Sovellan nyt tätä 5:2 lokakuussa eli kaksi päivää viikossa on kiellettyä käyttää rahaa. Tämä tarkoitta ihan kaikkea rahan käyttöä, laskujen maksusta saakka. Tällä tavalla on pakko miettiä ostoksia enemmän kuin yksi päivä kerrallaan ja miettiä onko kaikki aina välttämätöntä ostaa.

Minun on myös helpompi noudattaa tällaista selkeää sääntöä kuin vain sitä, että pihistelen mahdollisimman paljon. Viime kuussakin se nähtiin, että pihistely unohtui hyvin nopeasti.

Katsotaan miten käy ja näkyykö se kuluissa loppukuusta. Sitten seuraavassa kuussa voi lisätä yhden ostamattoman päivän taas lisää...

2 kommenttia:

  1. Mukana. :) Tällä viikolla vasta yksi ostamaton päivä.

    Seuraan kulutustani Takuusäätiön Penno.fi palvelussa joka on osoittautunut todela helpoksi ja selkeäksi tavaksi kontrolloida ostamista. Syyskuussa ei tullut ainuttakaan ostamatonta päivää joten tässä asiassa on todella parantamista.

    Pennosta voi lukea lisää täältä. :) Nerokas sovellus. http://vacciniumoxococcos.blogspot.com/2018/09/penno_15.html

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Itse ostan myös lähes joka päivä jotain. Penno onkin minulle ihan uusi tuttavuus, täytyy tutustua!

    VastaaPoista