keskiviikko 8. elokuuta 2018

Lisää ETF:ää ja varallisuustilanteesta

Varallisuus tilannetta päivittäessäni huomasin, että olen tässä tavaran karsimisvillityksessä unohtanut kokonaan, kirjoittaa yhden uuden ETF:n hankinnasta. Kirjoitin aikaisemmin ensimmäisestä ETF-hankinnastani. Melkein heti ensimmäisen ETF:ään kuukausisäästämisen valitsemisen jälkeen valitsin rinnalle myös toisen ETF:n johon säästän myös 50€/kk. Molempiin itseasiassa ensimmäinen erä on mennyt nyt elokuun alussa.

Alunperinhan minun piti ensin saada selville mihin taloudelliset resurssini riittäävät ennen kuin hankin mitään kuukausisäästämisjuttuja lisää. Toisin taas kävi. Huomaan, että tässä sijoittamisessa itselläni alkaa käydä samalla tavalla kuin aikaisemmin (ja vieläkin) vaikka vaatteiden hankinnssa. Hankin jotain koska haluan, enkä pohdi sen enempää onko minulla näihin oikeastaan edes varaa. Itselläni menee tällä hetkellä joka toinen kuukausi 200€ ja joka toinen 300€ suoraan sijoituksiin. En oikeasti tiedä pitkällä tähtäimellä miten henkilökohtainen talouteni tähän soveltuu. Tai varmasti soveltuu, kunhan oppisin karsiman muita menoja.



Varallisuutta listatessani huomasin olevani jo aika lähellä 10 000€ rajaa, joka on yksi sijoitustavoitteeni tälle vuodelle. Jotenkin nälkä kasvaa syödessä tässä sijoitustoiminnassa ja välillä ajattelen, että olisi hienoa saada sijoitettua paljon enemmän ja nopeuttaa koko projektia. Täytyy kuitenkin laittaa jäitä hattuun itselle ainakin nyt vähäksi aikaa ja pyrkiä nyt pitämään kiinni näistä nykyisistä.

2 kommenttia:

  1. Tää on niin totta. Tähän jää koukkuun niin kuin shoppailuun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Mulla ei taida se shoppailukoukkukaan olla vielä katkaistu :(

      Poista