tiistai 12. helmikuuta 2019

Tasaista tuottoa sijoituksilla

Olen taas kerran ajatuksissani lukuisia askelia edessä mitä pitäisi, mutta tuskin se haittaa. Olen pohtinut sitä, mistä minun tuloni tulevat siinä vaiheessa kun olen taloudellisesti riippumaton? (Huomaa ettei tämä jossittelua vaan kun olen taloudellisesti riippumaton). Kuukausittaisten menojen kattamiseksi vaihtoehtoina olisi pääoman myyminen pikkuhiljaa ja sitä kautta elämiseen tarvittavien rahojen käyttöön saaminen. Tällöin tietenkin pääoma tuottaa samassa suhteessa kuin sitä käyttää.

Olisi kuitenkin mahtava, että tilille tulisi tasaisesti rahaa eri lähteistä joka kuukausi ilman, ettei tarvitse tehdä mitään myyntejä. Tällaiset tulot olisivat esimerkiksi vertaislainojen korkot, asuntojen vuokratulot sekä osinkotulot. 
Suomalaisissa pörssiosakkeissa kuitenkin osinkotulot painottuvat pitkälti keväälle maalis-toukokuulle ja muuna aikana vuodessa osinkotuloja ei juurikaan suomalaisista osakkeista saa. Tällöin myös "palkkapäivät" osuisivat vain keväälle. Kuitenkin monet ulkomaalaiset yhtiöt maksavat osinkoa jopa kuukausittain ja useimmiten ainakin neljännes vuosittain. Näitä yhtiöitä ostelemalla pystyisi takaamaan kuukausittaiset osinkotulot.  

Itselläni on salkussa Fordia sekä AT&T:tä, jotka ainakin tällä hetkellä maksavat osinkoa neljännes vuosittain. Pyrinkin rakentamaan itselleni jatkossa osakesalkkua, joka takaa tuottoa joka kuukausi. Vie kuitenkin aikaa löytää ne osakkeet, joita haluan salkkuuni ostaa ja joiden osinkomaksut ajoittuvat eri kuukausille. Googlen avulla toki löytyi heti esimerkkejä siitä miten sijoittamalla kolmeen eri amerikkalaisyhtiöön voi saada osinkotuloja joka kuukausi. En nyt näitä esimerkkisalkkuja ajatellut suoraan lähteä toteuttamaan vaikka osakesalkun rakentaminen tuleekin siis jatkossa perustumaan siihen, että saisin kuukausittain osinkotuottoa.

2 kommenttia:

  1. Jos haluat optimoida osingot eri kuukausille niin täältä löytyy valmis työkalu (en ota kantaa onko data virheetöntä): https://dividendstocks.cash/dividend-calendar

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista ja vinkistä. Täytyykin tutustua ja alkaa todella hioa ostosuunnitelmaa.

    VastaaPoista