tiistai 30. huhtikuuta 2019

Haasteita
Huomaan, että mun on helpompi saavuttaa jotain, jos mulla on selkeä tavoite ja raamit sen toteuttamiseen. Toki omalla kohdalla monessa asiassa selkärankani on aika heikko enkä pysty raameista ja tavoitteista huolimatta asioita toteuttamaan. Yksi tällainen asia on esimerkiksi painonpudotus. Jostain kumman syystä olen kuitenkin sijoitustavoitteissa pysynyt. Parannettavaahan omissa sijoitusresursseissa on, mutta aika nousujohteisesti on menty kokoajan. Painonpudotuksen osalta ollaan menty myös kokoajan nousujohteisesti, vaikka se pitäisi olla laskusuunnassa.


Sitten mulla välähti yhtenä iltana kun olin syönyt mun tyypillisen ilta-annoksen karkkia. Oikeasti syön joka päivä karkkia. Jos suomalaiset syövät keskimäärin 14 kiloa karkkia vuodessa, mä syön sen määrän noin kahdessa kuukaudessa!!!!! Sairasta, tiedän! Ennen karkin syöminen ei näkynyt missään, mutta kun olen päässyt kolmekympin paremmalle puolelle se on alkanut todella näkyä!! 


Kuvahaun tulos haulle karkki


Niin mutta siihen välähdykseen; 5:2 hittidietti. Kokeilin tätä rahakäytöön lokakuussa, heikolla menestyksellä. Nyt kuitenkin kokeillaan uudelleen yhtäaikaan sekä laihdutuskeinona että rahankäytössä. Eli kahtena päivänä viikossa syödään max. 500kcal päivä eikä osteta mitään ja viitenä päivänä viikossa eletään normaalisti (toki yritän vähentää sitä karkkia näinäkin päivinä). Jos tällaista elämää nyt sitten noudattaisi kesäkuun loppuun saakka. Eilen oli pihistelypäivä ja jatkossakin ajattelin, että  pihistelypäivät olisivat maanantai ja torstai.

Katsotaan joudunko jo ensi viikolla toteamaan ettei ihan onnistunut, kun sitä ja tätä ja tota ja seliseliseli. Toivottavasti en, nyt yritän koetella oikeasti sitä selkärankaa.

lauantai 27. huhtikuuta 2019

Mitä kuuluu tavaroiden karsimiselle?

Asetin tälle vuodelle yhdeksi tavoitteeksi 1000 tavaran karsimisen 1000€:n tienaamisen toukokuun loppuun mennessä.  Olen systemaattisesti kokoajan karsinut nurkista turhaa pois ja määrällisesti olen saanut todella paljon luovuttua tavarasta. Hirveästi tavaraa myös odottaa eteenpäin viemistä kierrätykseen, kirpputorille jne. Määrällisesti uskon 1000 tavaraa menevän rikki toukokuun loppuun mennessä.

Tienaaminen tavaroille on kuitenkin tähän saakka ollut noin 200€, koska olen pääasiassa lahjoittanut tavaraa eteenpäin. Toukokuulle olen varannut kirpputoripaikan, jolloin väistämättä tulee joitain eurojakin lisää. Tässä kuukausien kuluessa en ole enää pitänyt niin olennaisena sitä tavaroista saatua rahaa vaan sitä, että itse pääsen niistä eroon ja monet tavarat saavat uuden elämän jonkun toisen luona.

Koen tavaroiden karsimisen tosi vapauttavana ja edelleen on todella paljon karsittavaa. Olen paljon pyrkinyt miettimään sitä, että mikä on järkevä määrä tavaraa, esimerkiksi miten monta erilaista takkia ihminen tarvitsee oikeasti tai kuinka monta paria kenkiä? Haluaisin olla tilanteessa, että minulla on kaikki tarvittava, muttei mitään ylimääräistä. Haluisin myös, että kaikki tavarat mitä omistan, olisivat myös käytössä. Tällä hetkellä tilanne on se, että minulla on kaikki tarvitsemani, mutta sen lisäksi myös ihan liikaa sellaista mitä en tarvitse. Onko juhlakengät, joita olen käyttänyt ainoastaan kerran jossain juhlissa viisi vuotta sitten tarvittavat? Ei. Mutta miksi sitten säästän niitä? En tiedä.

Vaate- kenkä ja asusteurakka on itselleni tosi hankala. Omistan tällä hetkellä ehkä 60 paria kenkiä, mutta aktiivisesti käytän niistä 5-6 paria. Voisiko silloin todeta, että mulla on 50 paria kenkiä liikaa? Voisi. Toki osa kengistä on sellaisia mitkä käytetään kausiluontoisesti eli ehkä omistankin vain 40 paria kenkiä, joita en oikeasti tarvitse. Vaatteista en viitsi edes kirjoittaa.

Olen myös huomannut, että joistain tavaroista on tosi vaikea luopua, vaikkei niitä käytä ollenkaan. Itselleni tähän esimerkkinä ovat erilaisesti alkoholijuomien tarjoiluun tarkoitetut lasit. Tietyt alkoholijuomathan tarvitsevat omat lasit; viini, konjakki, snapsi, skumppa ja sitten kaikki drinkit. Meiltä näitä laseja löytyy jos jonkinmoisia, mutta jos ei juurikaan käytä alkoholia niin miksi ihmeessä näitä laseja säilyttää kaapeissa pölyttymässä? En tiedä. Omiin mieltymyksiin riittäisi, että omistaa viini- ja skumppalasit. Näitäkin tarvitaan ehkä kaksi kertaa vuodessa, niin ei varmasti tarvita useampaa erilaista viinilasisarjaa.

Mutta tavara kerrallaan kohti yksinkertaisempaa elämää!

keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Kymmenen asiaa joista nautin

Huomaan polkevani jotenkin paikallaan, yritän tehdä muutoksia elämään, jottei oloni olisi näin ahdistunut, mutta oikein mikään ei tunnu hyvältä. Yksi syy on tietenkin se, etten ole saanut tehtyä riittäviä muutoksia, mutta yksi syy on se, etten oikeastaan kunnolla edes tiedä mitä kohti menisin. Taloudellisesti olen saavuttanut viimeisen vuoden aikana asettamani tavoitteet, mutta muuten tuntuu etten saa otetta mistään. Taloudellisestikin haluaisin tulla toimeen huomattavasti pienemmällä kulutuksella ja sijoittaa vielä enemmän. Tai vaihtoehtoisesti luopua kokonaan yhdestä työstä, joka kuormittaa itseäni tosi paljon ja vaikuttaa koko elämääni.

Olen viime kuukausina lukenut ja kuunnellut kaikenmaailman hyvä elämän ja onnellisuusoppaita sekä menestykseen tähtääviä kirjoja. Niistä on tullut paljon ideoita, mutta mitään konkreettista ei jää käteen. Suoritan arkea ja elämää, hymyilen vaikka kurkkussa tuntuu kuristavalta.

No, tällaisen saatteen sanelemana aloin pohtia mitkä ovat elämässäni niitä asioita, joista nautin tai mistä mulle tulee hyvä olo. Päätin listata kymmenen asiaa, joista saan iloa. Asiat eivät ole missään tärkeysjärjestyksessä, kunhan vaan listattuna.

1. Hitaat aamut
2. Siisti koti
3. Puutarhan hoito
4. Lasten kanssa koetut elämykset
5. Ystävien kanssa oleminen
6. Lasten onnistumiset
7. Mökillä olo
8. Auringonpaiste
9. Uuden kehittäminen
10. Kiireettömyys

Yksi ratkaisu siis voisi olla pyrkiä lisäämään näiden kaikkien määrää elämässä. Aika yksinkertaisia asioita.

keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Maaliskuun menot sekä säästöt ja sijoitukset


Tässä vihdoin maaliskuun menot ja sijoitukset.

Menot: 
Asumismenot 1100€
Ruoka 696,58€
Lastenhoitomaksut 842,38€
Puhelinkulut 85,40€
Luottokortti 850€
Bensa 150€
Ulkona syöminen 39,90€
Jäsenmaksut  70€
Silmälasit  500€
Kampaaja 174,30€
Lehtitilaukset 127,80€
Yhteensä 4636,36€


Sijoittamiseen/säästöön mennyt raha:
Osakkeet 292,37€
Rahastot 550€
Fast Invest 797,85€

Yhteensä 1640,22€


Menoja lisäsi silmälasien osto. Lastenhoitomenot ja luottokorttilasku normaalia suurempi, koska helmikuussa näitä en maksanut lainkaan. Itselläni on paha tapa luottokorttikeplutteluun, josta kirjoitin myös täällä . Eli sijoitan ns. "ylivarojeni" ja käytän sen vuoksi luottokorttia lähes joka kuukausi. Maksan aina luottokorttilaskun tullessa sen kokonaan pois, mutta siitä huolimatta tämä häiritsee itseäni. Tämä saa näyttämään myös luvut menoissa ja sijoituksissa vähän vääristyneiltä, koska tavallaan kerrytän myös joka kuukausi velkaa. Pyrin pääsemään luottokortin käytöstä eroon ja sijoittamaan muutaman kuukauden sitten vaikka vähemmän. Luultavasti kuitenkin vielä touko- ja kesäkuussakin on luottokorttilaskua, koska kesälomalle varattuja hotelli- ja lentomaksuja veloitetaan luottokorttitililtä toukokuun lopussa.

perjantai 5. huhtikuuta 2019

Varallisuus tilanne 4/2019

Kuten edellisessä postauksessa kerroin yli 20 000€:n sijoitusvarallisuus on saavutettu. Päivitin juuri varallisuus sivun ja kolmessa kuukaudessa varallisuus on kasvanut yli 6000€. Edellisestä päivityksen (31.12.2018) jälkeen olen uutena hankkinut Superrahasto Ruotsia, osakkeista Coca Colaa, Sabra Health Carea sekä Teslaa, mutta eniten olen kuitenkin sijoittanut kasvattanut Fast Investissä olevaa vertaislainapääomaa.

On mahtava seurata tätä sijoitusvarallisuuden kehitystä. Koen etten ole joutunut luopumaan mistään vaan aika helposti on tämä summa saatu kasaan. Jokainen kuukausi tavoitteeni ovat lähempänä ja tuntuvat edelleen saavutettavissa olevilta.

Tästä onkin hyvä jatkaa kaivamalla maaliskuun kuitit esiin ja todeta miten paljon nopeamminkin varallisuutta voisi kasvattaa. Tiedän jo etukäteen, että maaliskuussa on rahaa palanut ja nykyinen huhtikuu ei tule olemaan sen parempi lomamatkan vuoksi =(