torstai 17. lokakuuta 2019

Passiivista tuloa vertaislainoista

Itselläni on käytössä kolme vertaislainapalvelua:

1. Fast Invest
2. Fellow Finance
3. Neo Finance

Aloitin vertaislainoihin sijoittamisen Fellow Finance palvelun avulla, joista olen laajentanut joidenkin muiden bloggaajien suosittelemina Fast Investiin ja Neo Financeen. Oma ehdoton lempparini näistä on Fast Invest. Fast Invest taitaa kokonaisuudessa olla oma lemppari sijotuskohde tällä hetkellä ja  sijoitan kaikkein eniten kuukausittain rahaa sinne. Tämä siksi, että näen kokoajan mitä sijoitukset tuottavat kuukausittain. Oma (vielä hyvin kaukainen) haave on elättää itseni sijoitukista saaduilla tuotoilla ja siksi pyrinkin löytämään kohteita joista saan kuukausittain tuloa. Vertaislainoista on mahdollista saada korkotuloa joka kuukausi. Toki näihin liittyy myös riskejä, joita olen etenkin Fellow Financen osalta joutunut kokemaan eli lainanottaja ei maksa lainaansa ja omat sijoitukset päätyväyt realisoitaviksi. Myös Neo Financessa maksuviivästyksiä on kokoajan.

Fast Investissä lainojen takaisin maksussa ei ole ollut mitään ongelmaa ja on ollut mahtava seurata kasvavia korkotulopylväitä. Lokakuussa tulen todennäköisesti pääsemään jo yli 50€ korkotuloihin. Euroissa odotettu tuotto on yli 40€ ja puolan zlotyt muutettuna euroiksi yli 15€.


Mun rakkaus Fast Investiin perustuu nimenomaan näihin hyvin selkeisiin korkotulotaulukkoihin. Korkotuloja en tietenkään tässä vaiheessa nosta ulos vaan vauhditan varallisuuden kartuttamista sijoittamalla ne uudelleen. Tavoitteeni on sijoittaa lisää rahaa palveluun siihen saakka, että korkotulot ovat yli 100€/kk, jonka jälkeen annan korkoa korolle ilmiön kasvattaa varallisuutta ihan itsestään enkä enää sijoita lisää rahaa. Kovinkaan pitkä matka tähän ei enää ole, joten tarvitsisi keksiä joku yhtä innostava sijoituskohde. Haluan sijoituskohteita, joista tuloa kilahtaa konkreettisesti ja tasaisesti eli on varmaan taas vaihteeksi aika alkaa pohtia osakkeiden ostamista. Vertaislainoihin on vaan niin helppo laittaa pieniä summia ja seurata miten ne tekevät työtä. Muista vertaislainapalveluista vaan omat kokemukset eivät ole olleet näin myönteisiä. Niissä omat positiiviset kokemukset perustuvat jälkimarkkinoilla tehtyihin ostoihin ja myynteihin, joissa riskit kasvavat entisestään, mutta voivat myös tuottaa paljon paremmin.

Mahtavaa on kuitenkin havaita, että aika nopeastikin sijoittamalla voi saada ihan oikeaa tuloa. Pitkä matkahan tästä on siihen, että voisi elää passiivisilla tuloilla, mutta 100€/kk on iso alku sille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti