maanantai 4. marraskuuta 2019

Yksi vuositavoite taas saavutettu

Olen asettanut itselleni seuraaviksi vuosiksi todella kovat tavoitteet sijoitusvarallisuuden kartuttamisen osalta. Lokakuun kuukausilaskelmat tehdessä kuitenkin havahduin, että tälle vuodelle asetettu uuden pääoman sijoitustavoite täyttyi. Asetin alkuvuodesta tavoitteeksi saada vuonna 2019 12000€ uutta pääomaa sijoituksiin. Lokakuussa tämä ylittyi ja olen kymmenessä kuukaudessa sijoittanut 12646,95€ uutta rahaa. Aika mahtavaa!

Sijoitukseen menevät rahan määrät tulevat tästä eteenpäin pienenemään, koska omasta halustani tuloni tulevat joulukuusta alkaen laskemaan. Koen olleeni pitkään todella väsynyt ihan kaikkeen ja sen takia kevennän työelämääni selvästi siitäkin huolimatta, että tulot tippuvat huomattavasti. Tämä tietenkin voi mahdollistaa tulevaisuudessa johonkin muuhunkin. Uskon myös, että kun aikaa jää enemmän pystyn hallitsemaan ja suunnittelemaan rahankäyttöäkin huomattavasti paremmin.

Itselläni alkaa pikku hiljaa tulemaan kuukausittaista passiivista tuloa niin osinkoina kuin vertaislainojen korkoina. Vaikka en saisi joinain kuukausina laitettua penniäkään uutta rahaa sijoitettavaksi kasvatan sijoituvarallisuutta näillä passiivisilla tuloilla. Pieniä rahoja nämä vielä ovat, mutta jokainen säästetty/sijoitettu euro on aina eteenpäin.

Olen huomannut ajatusmaailmassani tapahtuvan kokoajan muutosta. Tätä blogia aloittaessa ajattelin, että kerrytän äkkiä sijoitusvarallisuutta tekemällä törkeästi töitä. Nyt olen alkanut enemmänkin miettiä asiaa niin, että mitä pienemmät ovat perheemme menot, sitä vähemmän tarvitsee tehdä töitä kattaakseen ne. Tekisin ihan mielelläni kolme päiväistä tai 25 tuntista työviikkoa ja lomailisin kaksi kuukautta kesällä. Tämä ei ole epärealistinen haave vaan ihan toteutettavissa, mutta vaatii vielä vähän menojen tiputtamista. Tulo- ja menoja pyrin nyt asettelemaan niin, että kolmipäiväinen tai 25 tuntinen työviikko riittää. Välillä jos huvittaa ja sopivaa hommaa on tarjolla, voin tehdä enemmänkin, mutta rahallisesti ei tarvitsisi tehdä enempää. Jos käyn vähemmän töissä tulen säästämään myös bensakuluissa noin 100€/kk.

Rahan kanssa tulee helposti vauhtisokeaksi; kun sitä tulee paljon, sitä myös menee paljon. Kun on rahaa käytettävissä tulee myös huomattavasti enemmän tarpeita saada jotain. Tavaroiden hankkiminen ei kuitenkaan tuo onnea vaan lisää velvollisuuksia. Kukaan ihminen ei tarvitse joka kuukausi uusia farkkuja, kenkiä, takkia, koruja jne. Minkä määrän rahaa ihmiset voisivatkaan säästää, jos pyrkisivät edes vähän hillitsemään ostohalujaan! Omat ostohaluni ovat pikku hiljaa pienentyneet kuukausikuukaudelta tämän blogin aloittamisen myötä ja avannut oikeasti silmät sille ettei ne suuret tulot ole oleelliset vaan ne pienet menot. Pienien menojen avulla voisin tehdä sitä kolmepäiväistä työviikkoakin. Joulukuun alusta, kun siirryn kevyempään työhön palkkani tulee putoamaan 1000-1200€/kk. Työviikkoni tulee kuitenkin olemaan edelleen 4 tai 5 päiväinen. Tammikuusta alkaen otan tavoitteeksi siirtyä oikeasti pikku hiljaa kolmipäiväiseen työviikkoon ensi vuoden aikana. Kolmipäiväinen työviikko joulukuussa alkavilla tuloillani tarkoittaisi noin 2500€ bruttotuloja kuukaudessa. Kuukausimenojani seuratessa nämä tulot eivät riitä tällä hetkellä kattamaan menojani, suurin haaste on asumismenot, joita nyt pyritään ratkaisemaan.  Mutta noin 1800€:n nettotulot ja kolmipäiväinen työviikko ei kuulosta kovin huonolta, eihän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti