tiistai 23. tammikuuta 2024

Tavoitteet vuodella 2024 sekä pitkän aikavälin tavoitteet

Taas on aika listata pitkän aikavälin tavoitteita, joita koko viime vuonna en "ehtinyt" laittamaan ja motivaatio sijoittamiselle oli ihan puhdas nolla. Viime vuonna ajattelin, että saavuttaisin 500 000€:n sijoitusvarallisuuden seuraavassa viidessä vuodessa, mutta tälläkin hetkellä se tuntuu vähän epärealistiselta saavuttaa tulevassa viidessä vuodessa. Kaikesta huolimatta sitä lähden nyt tavoittelemaan. Varallisuuden kasvun ajattelin tapahtuvan seuraavasti: 


Vuoden 2024 lopussa sijoitusvarallisuus 160 000€

Vuoden 2025 lopussa sijoitusvarallisuus 210 000€

Vuoden 2026 lopussa sijoitusvarallisuus 280 000€

Vuoden 2027 lopussa sijoitusvarallisuus 370 000€

Vuoden 2028 lopussa sijoitusvarallisuus 500 000€


Luvuista voi jokainen päätellä, että isoa kasvua tarvitaan joka vuosi. Omaa taloudellista tilannettani tulee merkittävästi helpottamaan se, että asunto jossa asun (tätä en laske sijoitusvarallisuuteen) tulee velattomaksi tämän vuoden aikana. Tämän seurauksena ensi vuodesta alkaen sijoitettavaa rahaa jää noin 1000€/kk enemmän. Tälle vuodelle varallisuuden kasvun pitäisi olla 30 000€. Omaa pääomaa tavoittelen laitettavaksi puolet ja kasvua sitten puolet. Siitä en tee tarkempaa suunnitelmaa mitä ostelen, koska maailma on tällä hetkellä niin epävarma. Varmasti lisää asuntoja tulen ostamaan seuraavan viiden vuoden aikana, mutta en aseta tähän mitään lukumäärä tavoitteita. Tälläkin hetkellä tekisi kovasti mieli ostaa viides sijoitusasunto, mutta jotenkin asia jännittää. Ehkä alan keräämään tähän käsirahaa ja seuraan tilannetta. Varmaa on, että omaa pääomaa sijoitan yhtiöihin, jotka maksavat säännöllistä osinkoa. Tämän vuoksi uskonkin, että vihdoin 2000€/v (brutto) passiiviset tulot ylittyvät. Lisäksi pohdin taas ETF:ien ottamista mukaan salkkuun. 


Pyrin pitämään kuukausittain varallisuuden kasvun seurantaa, koska uskon sen motivoivan kohti tavoitteita paremmin kuin mikään muu. Kulujen seurantaa en ajatellut tehdä, koska koen sen työläänä. Yritän kuitenkin miettiä kulutuskäyttäytymistä, etten ostaisi mitään turhaa. Tavaramäärät ahdistavat itsenäni muutenkin eli olisi mahtavaa jos tulevaisuudessa voisin omistaa vain tavaroita, joita tarvitsen. En kuitenkaan ota näistä mitään paineita, 


Ei kai tässä auta muu kuin lähteä töihin, jotta päästään tavoitteisiin 😉


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti