tiistai 3. syyskuuta 2019

Elätkö sen mukaan mikä on sinulle tärkeää?

Mieti hetki mitkä ovat kolme tärkeintä asiaa elämässäsi. 

Omat kolme tärkeintä asiaa ovat: 
1) perhe
2) terveys
3) ystävät

Mieti tämän jälkeen miten paljon käytät aikaa näille asioille.


Mitkä olisivat kolme tärkeintä asiaa jos valitsisit ne niihin uhraaman ajan perusteella?

Ajankäyttöni perusteella kolme tärkeintä asiaani olivat:
1) työ
2) uran luominen
3) rahan ansaitseminen

Nyt on kyllä joku aika pahasti pielessä. Eikö niille asioille elämässä pitäisi antaa aikaa, jotka ovat tärkeitä? Työn ja rahan ansaitsemisen paineessa olen itse päästänyt erityisesti terveyteni retuperälle enkä ehdi tavata ystäviäni lainkaan niin paljon kuin haluaisin. Arjen kiire ja ympäristön paine aiheuttavat sitä, että ihan huomaamatta livumme kauemmas niistä asioista, jotka oikeasti ovat tärkeitä. Itsemme ulkopuolelta meille asetetaan tavoitteita ja painetta omistaa enemmän, jonka vuoksi pitää ansaita enemmän. Kun pitää ansaita enemmän pitää tehdä töitä enemmän, jolloin annamme vähemmän aikaa oikeasti tärkeille asioille. Suoritamme elämää, emme elä sitä. 

Tämä on mielestäni nimenomaan se oravanpyörä, josta aina puhutaan. Pyörässä kun alkaa kulkemaan niin tunnetusti vauhti kiihtyy kokoajan. Vauhti kiihtyy siihen saakka kunnes koko pyörä hajoaa, ellei ymmärrä hypätä pois ennen sitä. Vauhdissa et kerkeä näkemään mitään tärkeää. 

Tärkeille asioille tilan raivaaminen vaatii muutosta. Meillä jokaisella on vuorokaudessa rajallinen määrä tunteja. On itsestä kiinni mihin nämä tunnit käyttää. On mahdotonta yrittää ympätä kalenteriin aikaa liikunnalle tai ystävien tapaamiselle, jos sellaista aikaa ei ole. Aika on raivattava jostain muusta. Monikaan meistä ei pysty vähentämään työntekoa, koska menomme ovat niin suuria. Itselläni on vähän sama tilanne. Jos kuukausimenot ovat jatkuvasti yli 3000€/kk niin sen verran myös pitäisi rahaa jostain tulla. Olen kuitenkin viime aikoina vakavissani laittanut vaakakuppiin sen, että asuminen pienemmässä talossa/asunnossa mahdollistaisi kokonaan asuntolainasta irtipääsemisen. Lainattomuus tiputtaisi asumismenoja ainakin 700€/kk, jolla voisi ostaa lisää vapaa-aikaa niille asioille, jotka ovat oikeasti tärkeitä. 

Tavoite on aika selvä, mutta toteutus vaatii aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti