lauantai 21. syyskuuta 2019

Pienin askelin kohti unelmia

Blogihiljaisuus johtuu kiireestä ja uudesta vapaa-ajan innostuksesta; talosuunnittelusta. Kyllä talosuunnittelusta. Olen kirjoittanut siitä aikaisemmin, että muuttamalla pienempään ja edullisempaan asuntoon voisin nopeuttaa sijoitusvarallisuuden kartuttamista huomattavasti tai vaihtoehtoisesti lisätä vapautta elämään. Aiemmin kirjoittamani uudiskohteen hylkäsin kokonaan, mutta sattumalta huomasin vapaana olevan omakotitalotontin, sopivan kokoisen, hintaisen ja sopivalta paikalta. Tein vähän laskelmia ja totesin, että tässä saattaisi olla mahdollisuus saada uusi omakotitalo jopa niin, että väliraha jää 50 000-20 000€ plussan puolelle.

Esittelin ideani miehelle; taloudellisesti ja ajankäytöllisesti olisi kannattavampaa myydä nykyinen talo pois ja rakennuttaa pienempi sekä halvempi talo. Hirveän suurta suostuttelua ei tarvinnut käydä ja mies tarttui syöttiin. Tontti on varattuna ja suunnittelua tehdään täysillä. Penniäkään rahaa ei mihinkään vielä laitettu (paitsi säästöön), koska vanha talo tarvitsisi myydä pois, mutta kauhistuin välittäjien palkkioista. Myyntiä ei ole siis aloitettu ja rakentamista ei aloiteta ennen kuin on myyty. Olen valmis asumaan, vaikka kaksiossa seuraavan vuoden, jos tämä nyt toteutuu.

Sijoituksiin laittamani rahat tulevat todennäköisesti nyt pienenemään, koska haluan säästää taloprojektia varten. Haluan pystyä maksamaan erilaisia "pieniä" muutaman tuhannen menoeriä suoraan eikä niin, että tarvitsisi koskea nykyisestä talosta saatuihin rahoihin tai lainarahaan. Tällä pystyn vaikuttamaan siihen, että mahdollisen talon valmistuttua asuntolainaa jää mahdollisimman vähän. Jos käy niin ettei taloa koskaan tule, voin myöhemmin sijoittaa säästämäni rahat vaikka sijoitusasuntoon.

Missään tapauksessa sijoittamista en kuitenkaan laita kokonaan tauolle ja tavoitteet pysyvät mielessä kokoajan. Puolet säästöön, puolet sijoitukseen on ajatus.

Niin ja mulle tarjottiin työtä, ihan mahtavilla työehdoilla ja palkkatoiveenikin olisin saanut läpi, mutta kieltäydyin. Joku voi ajatella, että olen hullu, kun kieltäydyin, mutta päätin etten halua sellaista vastuuta ja stressiä mitä kyseinen työ olisi itselleni tuonut. Aikaisemmin en ehkä olisi "uskaltanut" kieltäytyä, mutta nyt olen oppinut oman rajallisuuteni, enkä halua kuluttaa itseäni työssä loppuun. Olen kuitenkin löytänyt itselleni nyt uuden työn, jonka pitäisi olla kevyempää ja stressittömämpää kuin nykyinen työni mikä näkyy myös palkassa. Aloitan uudessa työssä todennäköisesti vuoden vaihteessa, jolloin tuloni tulevat tippumaan nykyisestä 1000-1200€. Toki tähän pudotukseen olen laskenut myös yritystoiminnasta saadut tulot, jonka tauolle laittamista olen myös suunnitellut alkuvuodesta eteenpäin.

En tiedä miksi kaikesta huolimatta mieleni on aika tyyni asioiden suhteen. Ehkä siksi, että vihdoin loppukesän ja tämän syksyn aikana olen saanut tehtyä ihan konkreettisia ratkaisuja siitä, mihin suuntaan haluan elämääni viedä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti