lauantai 15. tammikuuta 2022

Sijoitusten jakautuminen

Olen aikaisemminki tehnyt kuvioita sijoitusvarallisuuteni jakautumisesta. Tein itselleni kuvion sijoitusvarallisuuden jakautumisesta viime vuonna tammikuussa, mutta en koskaan ehtinyt sitä julkaista. Samoin tein itselleni kuvion, jossa näky sijoitusvarallisuuden jakauma tavoite. Alla kuviot näistä.





Eli aika merkittäviä muutoksia salkun painotuksiin oli suunnitteilla. En ole koko viime vuoden aikana palannut näihin kuvioihin, mutta ilmeisesti jotenkin alitajunnassa nämä ovat olleet, koska sijoitusvarallisuuteni jakautuminen 1/22 näyttää tältä:





Ihan käsittämättömän iso muutos kyllä vuodessa salkun sisällön osalta. Vielä tarvitsisi vertaislainojen osuutta vähentää ja kryptoja vähän lisätä. Muuten en usko, että tämän lähemmäs voi edes tavoitejakaumaa päästä. Vertaislainojen vähentäminen ei ole onnistunut Fast Investissä kiinni olevien rahojen vuoksi, joita ole odottanut jo YLI VUODEN! Lisää rahaa vertaislainoihin en laita, mutta koron kierrätän aina uudelleen. Kryptoihin sijoitan tällä hetkellä 50€/kk ja sillä sitten tasaisesti toivottavasti kasvatetaan myös kryptojen osuutta. Jotta tämä balanssi säilyy salkussa on mun tehtävä suoria osakeostoja. Muuten rahastojen osuus saattaa alkaa kasvamaan, niihin kun sijoitan joka kuukausi 150€/kk. 

Tasaisesti tässä sijoittajana mennään eteenpäin mikä on kyllä mahtavaa. Välillä tuntuu ettei mikään edisty, mutta aina kuvioiden ja vanhoihin palaamisella voi havaita miten paljon muutosta tulee aikaiseksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti