torstai 21. heinäkuuta 2022

Sijoituskuulumisia

 
En ole tammikuun jälkeen kirjoittanut mitään. En ole myöskään tammikuun jälkeen tarkistanut sijoitusvarallisuuden tilannetta. Syynä tähän on lähinnä se etten halua pettyä. Itsestään selvää on etten saavuta sijoitusvarallisuuden kasvussa tavoitettani, mutta pelkään varallisuuden olevan vähemmän kuin vuoden vaihteessa. En ole seurannut varallisuustilannetta senkään vuoksi, että pyrin vain määrätietoisesti menemään eteenpäin  markkinatilanteesta riippumatta. Uskon, että aika ja pitkäjänteisyys tekee tehtävänsä.En ole ostanut mielestäni kovinkaan paljon osakkeita, koska odotan edelleen laskua. Jotain on tullut hankittua ja taisin jo loppuvuodesta siivota osakesalkkua myymällä osakkeita pois. Osakkeiden osalta tarkoitukseni on ostaa enää hyviä yhtiöitä, jotka maksavat säännöllistä osinkoa. Tämä lähinnä sen vuoksi, että passiivinen tulo on tulevaisuudessa mahdollisuuteni taloudelliseen vapauteen. Tällä hetkellä kaikki osinkotulo menee takaisin sijoituksiin, mutta toivon osinkotulojen  kattavan viiden vuoden päästä osan kuukausittaisista menoista.

Sijoitusasunnot ovat tulevaisuudessa toinen passiivinen tulon lähde. Sijoitusasuntojen ansiosta varallisuuteni on saattanut jopa kasvaa alkuvuodesta, koska kuukausittaiset lainanlyhennykset kasvattavat varallisuuttani kokoajan. Olen tänä vuonna ostanut yhden sijoitusasunnon lisää, mutta myös myynyt yhden. Myynti liittyi moneen asiaan, mutta erityisesti siihen että haluan keskittää sijoitusasunnot tietylle alueelle ja tämä myyty ei vastannut sitä. Sain asunnosta mukavan voiton kaikkien kulujen jälkeen noin 7000€ käteen. Sijoitusasuntojen määrää en ole ajatellut mitenkään massiivisesti kasvattaa. Pyrin tänä vuonna ostamaan vielä sen toisen asunnon mikä oli tavoitteena. Sen jälkeen vuositavoite voisi olla yksi asunto vuodessa ja kymmenennen asunnon jälkeen saada ne velattomaksi. 

Yhtenä rasitteena sijoitussalkussani on Fast Investin vertaislainasijoitukset. Siellä minulla on sisällä rahaa noin 3000€, jota ei saa pois. Olen tehnyt useita rahannostopyyntöjä (osa jopa 1.5 vuoden takaa) eikä niitä vain makseta. Nämä ovat todennäköisesti kaikki hävittyä rahaa... Parhaimmillaan/pahimmillaan mulla on ollut Fast Investissä yli 8000€, joten sen rinnalla 3000€:n menettäminen ei tunnu niin pahalta.

Heinäkuun lopussa aion tehdä yhteenvedon varallisuuteni tilanteesta. Jännityksellä kannattaa seurata onko varallisuus pienempi kuin 6 kuukautta sitten. 

 


2 kommenttia:

  1. Mukava nähdä, että blogi aktivoitui taas :) Mielenkiinnolla odotan varallisuuden yhteenvetoa. Yhdellä jos toisellakin ollut erikoiset ajat meneillään sen suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Ja pyrin nyt todella aktivoitumaan blogin osalta.

      Poista