perjantai 4. tammikuuta 2019

Joulukuun menot sekä sijoitukset ja säästöt


Tässä lukuja joulukuulta. 

Asumismenot 1100€
Ruoka 831,44€
Lastenhoito 578€
Luottokorttilaksu 425,00
Bensa 214,71€
Koulutusmaksu 240€
Vaateet 39,97€
Ulkona syöminen 94,20€
Kulkemiset muille kuin omalla autolla 134,40€
Terveydenhuollon menot 29,60€
Toimistotarvikkeet 13€
Lahjat 441,96€ 

Yhteensä 4142,28€


Sijoittamiseen/säästöön mennyt raha:

Osakkeisiin:1220,57€ 
Rahastoihin 300€
Fast Invest: 180€

Yhteensä 1700,57€


Joulukuun osalta tein suurimmat menot sekä suurimmat sijoitukset koko kuukautena. Yhtenä syynä tähän olivat veronpalautukset, jotka käytin kokonaisuudessaan osakkeidein ostamiseen. Vaatteita olen ostanut joulukuussa todella maltillisesti ja puhelinlaskut eivät joulukuulle mahtuneet ollenkaan. Joulukuussa jouduin myös poikkeuksellisesti käyttämään junaa sekä taksia. Joululahjoihin mennyt summa ei ole koko totuus, koska olen ostanut lahjoja myös luottokortilla sekä laskulla, joten niitä näkyy tammikuun menoissa.

Tammikuulle ja koko ensivuodelle on tavoitteena vähentää kulutusta niiltä osa-alueilta joilta se on mahdollista, erityisesti ruoka ja vaatteet. Tarkennan myös kulutustani. Pennon sijaan olen asentanut puhelimeeni Fast Budget-appin ja merkitsen siihen kaiken kulutuksen heti. 

2 kommenttia:

 1. Tuntuu jotenkin hurjilta nuo luvut! Sinun kuukausittaiset menot on yli kaksi kertaa suuremmat, kuin minun palkka. Pienipalkkaisena (käteen n. 1700e/kk)on tottunut elämään aika nuukasti. Palkastani maksan n. 500e asuntolainaa ja vastiketta. Lapseni ovat jo muuttaneet omilleen, joten heistä ei enää kuluja tule. Onko se sitten niin, että suurilla tuloilla on suuret menot?
  Olen seurannut sinunta tavaroiden karsimisprojektia. Voin kertoa omalta kohdaltani, että se kannattaa. Selkeyttää elämää, kun kaikki kaapit ei ole täynnä roinaa.
  Hyvä alkanutta vuotta sinulle ja tavoitteillesi.
  Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Menot on tosi hurjat. Omat tulot vaihtelevat kuukausittain sen mukaan miten paljon teen töitä. Välillä saan ektrarahaa yritystoiminnasta ja kilometrikorvauksia. Joulukuussa ilostutti veronpalautukset. Silti jouduin turvautumaan myös luottokorttiin.
   Itsellä oli vielä vajaa 10 vuotta sitten kuukausitulot noin 2000€ js sillä pärjäsi hyvin. Tosin lapsia oli vain yksi ja asunto oli pienempi. Omalla kohdallani se menee niin, että kaikki mikä tulee myös menee.

   Isommat tulot (ja menot) tuovat toki turvaa, mutta onnellisuutta se ei ole lisännyt.

   Poista