tiistai 15. tammikuuta 2019

Tuhlarin tilipäivä

Tänään oli kuukauden yksi parhaista päivistä eli tilipäivä. Omat tuloni jakautuvat osittain epäsäännöllisesti eri päiville ja eri kuukausille, mutta 15.pvä saan ainakin tällä hetkellä aina rahaa. Raha polttaa itselläni ihan valtavasti heti kun se tulee tilille. Aikaisemmin olisin varmasti selannut viimeisiä alennusmyyntejä ja tuhlannut rahoja siten, mutta nyt mietin sijoituskohteita.

Mihin sijoittaisi, on itselleni vähän vaikea kysymys? Into sijoittaa on kova, mutta en tiedä mitä osakkeita ostaisin salkkuuni vai kannattaako nyt odottaa romahdusta? Millä yhtiöllä sitä täydentäisi salkkua seuraavaksi? Ehkä Fortumia? No en tehnyt mitään ratkaisua vaan ajattelin, että täydentelen jo omistamistani yhtiöistä  Nordeaa, Teliaa, Fordia, Outokumpua ja AT&T Incä. Mikään näistä ei kuitenkaan tänään ollut sellaisella kurssilla, että olisi niitä halunnut ostaa, joten asetin toimeksiantoja odottamaan. Siirsin myös Nordnettiin 200€  ja Fastinvestiin 400€. Nordnetista ostin Superrahasto Ruotsia. Eli varmasti tässä kuussa uutta pääomaa sijoituksiin on mennyt jo nyt 900€, koska rahastoihin minulla menee 300€ suoraan joka kuukausi.

Omalta osaltani sijoitusinto menee jopa osaltaan överiksi, koska sijoitan "ylivarojeni". Tämä näkyy siinä, että turvaudun alkukuusta aina vinguttamaan luottokorttia. Aikaisemmin vingutin luottokorttia eikä mitään jäänyt säästöön eli ehkä nyt ollaan astetta paremmassa tilanteessa. Ideaalihan se ei ole näinkään. Pitäisi sijoittaa sen verran ettei tarvitse käyttää luottokorttia. Vai onko sillä tavallaan merkitystä, jos maksan seuraavassa kuussa heti koko luottokorttilaskun pois, se ei kasva edes korkoa? Se on vähän niinkuin ilmasta sijoitusluottoa?!?

No pääasia on se etten haaveile enää mistään Vuittonin laukusta vaan isosta osakesalkusta!

4 kommenttia:

 1. No eiköhän tuollaisen ylivarojen elämisen voi painaa villasella, kun rahat menee sijoittamiseen : )

  Huikea säästötahti sulla!

  VastaaPoista
 2. Kova on tahti kun lähentelee tonnia kuussa :) Itse ajattelen tuosta Visalaskusta niin, että jos sen maksaa pois ennen koron ilmestymistä kuvioihin, toimii se about samalla tavalla kuin omalta säästötililtä lainaaminen. Riski on kuitenkin suurempi, koska siihen maksurumbaan joutumiseen riittää vaan yksi epäonnistunut kuukausi jossa aiemmin visan maksamiseen menneet varat joutuu laittamaan täysin muihin asioihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näen myös asian niin että ei se visa ole paha, vaan se korko on se paha. Meidän taloudessa on 7 vuotta käytetty maksuaikakorttia joka erääntyy maksettavaksi kuukausittain. Helpottaa yhteisten asioiden maksamista kun kahden ihmisen kulutuksesta tulee yksi lasku.
   En muutenkaan pidä ajatuksesta että ensisijaisella pankkikortilla on paljoa rahaa tilillä, joten suosin creditiä arkiostoksissa. Lasku vain maksetaan ennenkuin korot tulevat kuvaan mukaan.

   Hienosti menee rahaa säästöön!

   Poista
 3. Kiitos kommenteista. Eli jatkan "ylivarojen" sijoittamista. Tiedostan kuitenkin riskit omalla kohdallani, että joku kuukausi voi käydä niin ettei saakkaan luottokorttilaskua maksettua kokonaisuudessa ja sitten voidaan olla kurjemmassa kierteessä.

  VastaaPoista