torstai 14. maaliskuuta 2019

Osinkokevät 2019

Suomalaiset yhtiöt jakavat osinkoja pääasiassa kerran vuodesssa. Osinkojen jaot osuvat pääasiassa maalis-toukokuulle. Itselleni tuleva kevät on ensimmäinen kun pääsen nauttimaan näistä jaoista, vaikka elämäni ensimmäiset osingot kilahtivat tilille jo viime syksynä. Innostuksissani laskeskelin tulevia osinkojan määriä ja olin positiivisesti yllättynyt. Tämän hetkisillä omistuksilla ja ehdotetuilla osinkojen määrillä tulen tienaamaan seuraavasti.


Altia                   38€
Fellow Finance  6€
Nordea              75,90€
Outokumpu      15€
Telia                  25,30€
Terveystalo       20€
YIT                    32,40€

Yhteensä           212,60€

Mukava summa, ajatellen, että olen tehnyt elämäni ensimmäiset osakkeenostot huhtikuussa 2018 eli vuoden sijoittamisen jälkeen osinkotulot ovat tässä! Jokaikinen euro lähtee uudelleen sijoitettavaksi. Toin kuitenkin kirjoituksessani Tasaista tuottoa sijoituksilla  esiin, että jatkossa pyrin rakentamaan osakesalkkuani siten, että saisin osinkotuloja kuukausittain. Tämä vaatii enenevissä määrin ulkomaalaisiin yhtiöihin sijoittamista. Uskon, että ostelen myös Suomi-osakkeita tasaisesti ja toivottavasti keväällä 2020 tämä summa on ainakin tuplaantunut.

Tästä voi taas hyvällä mielellä jatkaa eteenpäin ja todeta, ettei ole ollut turhaa aloittaa paneutumista sijoitamiseen!

6 kommenttia:

 1. WAU! Tuo on minusta kyllä erittäin hyvä saavutus vuodessa! Onnea!
  Juuri tutkin omaa osinkojen tilannettani, joka oli parantunut 50 eurolla vuoden aikana. Jospa ensivuonna sitten enemmän osinkoja minunkin tilille tippuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin asiasta ihan yllättynyt kun laskin. Tuli taas mukava muistutus siitä miksi tätä kannattaa tehdä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. On, kieltämättä todennäköisesti aivan liian kovat, mutta sanotaan että pitää olla kovat tavoitteet jotta saa oikeasti jotain aikaiseksi. Vuoden 2021 tavoitteeseen, 80 000€ sijoitusvarallisuuteen, uskon vielä pääseväni, vaikka tämäkin vaatii kovasti työtä. En ole kuitenkaan ajatellut tavoitteita muuttaa ennen kun voin todeta niiden olevan täysin mahdottomuuksia. Tämän vuoden tavoite 20 000€ menee rikki todennäköisesti vielä tässä kuussa =)

   Poista
 3. Mukava summa! Tuo on ilmeisesti nettona laskettu? Osingot on kyllä kivoja konkreettisia mittareita sijoittamisen hyödyistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vaan bruttona. Olisi ehkä ollut viisasta käyttää nettosummaa, mutta tällaiset isommat luvut näyttävät mukavammilta =)

   Poista