tiistai 28. tammikuuta 2020

Voi vertaislainat

Olen elänyt koko tammikuun niin asuntosijoituskuplassa, että myrskyt vertaislainamarkkoinoilla pääsi menemään pahasti ohi. Eilen kuitenkin päädyin lukemaan Envestion täysin epäselvästä tilanteesta ja samalla siitä, että myös muiden vertaislainapalvelujen kanssa on ollut haasteita. Envestion lisäksi vertaislainapalvelu Kuetzal on osoittautunut huijaukseksi ja ainakin Mintoksen kanssa on ongelmia.

Itselläni ei näihin ole ollut sijoitettuna penniäkään, mutta Fast Investissä itselläni on kiinni tällä noin 8000€. Myin Teslat pois ja näistä rahoista uudelleen sijoitin yli 800€ Fast Investiin. Nyt vituttaa! En haluaisi vajota paniikkiin, mutta nyt tuntuu kaikkea muuta kuin hyvältä. Oma ajatukseni oli vielä vähän aika sijoittaa Fast Investiin niin paljon, että saan 100€/kk korkotuottoa, mutta nyt tuntuu lähinnä siltä, että haluan rahani ulos sieltä mahdollisimman pian. Fast Investillä pitäisi olla mahdollista myydä heti kaikki lainat  ja saada sijoitettu pääoma takaisin. Tällöin tosin menettää kaikki jo kertyneet korot.

En tiedä. Taidan myydä ainakin osan lainoista pois ja nostaa sitten pikku hiljaa rahaa ulos. Ehkä sitten mielenrauhani olisi parempi kuin tänään. Muutaman tuhannen euron menettäminen on täysin eri asia kuin 1/3osa menettäminen koko sijoitussalkusta. Tässä taas tuli mahtava muistutus siitä hajauttamisesta! Omistan myös vertaislainoja Neo Financessa sekä Fellow Financessa enkä näille aio tehdä mitään, koska molemmissa kiinni alle 1000€ omaa rahaa.

Eipä nyt stressata asuntosijoittamisen riskeistä vaan ensin siitä, että saan vertaislainasijoitukseni noin puolet pienemmäksi!


2 kommenttia:

  1. Jos sinulla on 32000 euroa salkussasi ja menetät 8000 euroa niin olet menettänyt 1/4 sijoitussalkustasi.

    VastaaPoista
  2. Näinpä vähän oli liioteltua onneksi tuo 1/3 osa, mutta tein eilen laskelman ja vertaislainoissa oli kiinni 9887€ ja joko salkku yli 34000€. Viikko viikolta toivovasti vähemmän rahaa vertaislainoissa, koska en halua että salkusta sulaa yhtäkkiä edes 1/4 osaa.

    VastaaPoista