sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Missä vaiheessa tämän vuoden tavoitteissa mennään

Minulla on asetettu sijoitusvarallisuuden kasvulle tosi kovat tavoitteet. Uskoin vahvasti loppu vuodesta, että saan helposti 40000€:n sijoitusvarallisuuden kasaan. Korona ja osakekurssien lasku kuitenkin sai miettimään, että en ehkä saa vielä helpolta tuntuvaa tavoitetta kasaan. Oikeasti minulla pitäisi olla tämän vuoden lopussa paljon enemmän kuin 40000€:n sijoitusvarallisuus jos meinaan päästä lähellekään tulevien vuosien tavoitteista.

Olen asettanut tälle vuodelle muitakin tavoitteita ja ajattelin vähän listata missä niissä mennään. Näin on myös helpompi seurata mitä itseltäni vaaditaan että pääsen niihin. Alla tavoitteet ja tilanne missä niiden kohdalla mennään


  • Sijoitusvarallisuus vuoden lopussa vähintään 40 000€ Nyt sijoitusvarallisuus 33585,62€, tavoitteeseen matkaa 6414,55€
  • Uutta pääomaa sijoituksiin vähintään 12 000€.  Nyt sijoitettu uutta pääomaa 4084,95€ tavoitteeseen matkaa jäljellä 7915,05€
  • Alle 3000€:n kuukausimenot vähintään yhdeksänä kuukautena, joista vähintään kolmena kuukautena menot ovat alle 2500€. Nyt kaksi alle 3000€:n ja yksi alle 2500€:n kuukausimeno kuukautta.  
  • Ostan itselleni maksimissaan 12 vaatetta/kenkäparia vuoden aikana. Tähän en laske sukkia ja alusvaatteita. Olen tähän mennessä ostanut itselleni kaksi vaatetta. 
  • Ostan lapsille yhteensä maksimissaan 48 vaatetta/kenkäparia vuoden aikana. Tähän en laske alusvaatteita, sukkia tai harrastustoimintaan kuuluvia seuravaatteita. Lapsille olen ostanut viisi vaatetta/kenkiä sekä nyt toukokuussa vielä kahdet jumppahousut eli yhteensä seitsemän vaatetta tähän mennessä. 

Ei tämä nyt ihan mahdottomalta tavoitteiden osalta näytä. Toki on mahdollista, että sijoitusvarallisuuteni jatkaa laskua, jonka seurauksena uudet sijoitetut rahat sulavat sitä mukaan kun saan niitä sijoitettua. Niin on nyt kevään aikana käynyt. Uusilla sijoituksilla on lähinnä paikkailtu sitä ettei kyykkäys ole ollut niin syvä. Nykyiset tuloni eivät riitä mitenkään 1000€:n kuukausisijoituksiin. 1000€:n saaminen sijoituksiin tarkoittaa nykyisillä tuloillani puskurista rahan tiputtamista mukaan. En haluaisi sinne kovasti kajota ennen syksyä, koska haluan nähdä ollaanko Koronasta päästy silloinkaan vaan alkaako esimerkiksi vielä pahempi toinen aalto. Katsotaan miten etenee. Kulutustavoitteet uskon vahvasti saavuttavani, vaikka tämä tarkoittaa, että tänä vuonna saa tulla enää yksi yli 3000€:n kuukausi. Harmittaa toki, että kaksi muuta, josta jo tehty kuukausikatsaus tänä vuonna, ovat menneet vain muutamalla kympillä yli 3000€:n. Nykyisten tulojeni perusteella kuukausimenoni pitäisivät olla jatkuvasti alle 2500€ mikäli aion myös sijoittaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti