torstai 24. toukokuuta 2018

Muutamia yksinkertaisia arjen vinkkejä säästämiseen

Erityisesti pienistä tuloista voi olla vaikea saada säästöön yhtään mitään. Listasin mielessäni millaisilla valinnoilla voisi saada 50€ joka kuukausi säästöön/sijoitukseen. Ajattelin listaamani asiat jakaa täällä. Varmasti jonkun konkarisijoittajan mielestä 50€ on niin pieni raha, ettei sillä tee sijoitusmaailmassa mitään, mutta itse ajattelen, että sekin on tyhjää parempi. Tässä muutamia pieniä vinkkejä:

1. Vähennä autoilua. Autolla tulee helposti lähdettyä joka paikkaan (ainakin itselläni). Monia kulkemisia voisi hoitaa kävellen tai pyörällä. Valitsemalla pyörän tai kävelyn autoilun sijaan, säästää nopeasti euroja. Kaupunkiajossa, jotka nimenomaan ovat niitä joita voisi hoitaa pyörällä tai kävellen, auton keskikulutus on ehkä 10 litraa/100km. Jos polttoaine maksaa tällä hetkellä 1,50€/litra saa autoilua vähentämällä nopeasti kuussa 10-20€ lisäsäästöjä

2. Älä osta Take away-kahvia. Peruskahvi huoltoasemalla tai jossain kahvilassa maksaa n. 2,5€/kpl. Jos tapanasi on ostaa viikottain kahvi jostain mukaan, jätä se ostamatta edes kerran viikossa niin jää käyttöön 10€ ylimääräistä rahaa.

3. Ota eväät töihin. Lounasruokala työpaikan yhteydessä on ihana ja ulkona syöminen työpäivänä aikana ihanampaa. Harvempaa lounasruokaa kuitenkaan saa alle 8€, mutta jos teet kotona perusruokaa ison määrän kerralla ja otat töihin mukaan säästyy euroja nopeasti. Joka viikko yksi jätetty lounasruoka tuo kuukaudessa 32€ säästöt.

4. Osta ruokakaupasta vain se minkä tarvitset oikeasti. Ruokakauppaan mennessä jos ei ole etukäteen suunnitellut mitä ruokaa ostaa tulee ostaneeksi kaikkea ylimääräistä. Sillä, että käy harvemmin kaupassa ja suunnittelee etukäteen mitä ruokia viikonaikana tekee/syö ja tekee kauppalistan ennen kauppaan menoa ei tule ostettua samalla tavalla heräteostoksia. Suunnittelemalla viikon ruuat voi vähentää myös ruokahävikkiä. Mikäli ihmisen jääkaapista menee ruokaa suoraan roskiin, se on verrattavissa siihen, että laittaisi suoraan rahaa roskiin. Viikottain muutamankin euron heräteostoksista kertyy kuukaudessa useampia euroja.

5. Älä hanki lapsia. Lasten vaatteet ja harrastukset ovat tosi kalliita. Lapset kasvavat kokoajan ja kokoajan pitää olla hankkimassa uusia vaatteita ja harrastusvälineitä, kun vanhat ovat jääneet pieneksi. Naapurin Pekka on saanut 200€ lenkkarit ja mitkään muut lenkkarit eivät tule kuuloonkaan. Lapsille pitää myös päivittäin valmistaa ruokaa ja ollessa kasvavassa iässä ruokaa voi mennä PALJON. Lapset tarvitsevat myös tilaa, jolloin tarvitaan usein isompi asunto, joka maksaa enemmän ja asumiskulut kaiken kaikkiaan ovat silloin isommat. Jättämällä lapset hankkimatta voi säästää satoja euroja kuukaudessa.
(Tosikoille tiedoksi, että tämä 5. kohta on ihan vitsi. Mikään rahamäärä tai rahanmeno ei voi korvata sitä mitä lapset kaikessa ihanuudessa ja kurjuudessa tuovat. Omia rakastan kuuhun ja olen valmis heidän eteen tekemään ihan mitä tahansa.Tosiasia kuitenkin on, että lapset ovat kalliita, mutta omassa elämässä ilolla laitan joka pennin heihin mitä tarve vaatii.)

Ehkä paras tapa saada se 50€ joka kuukausi säästöön on laittaa suoravelotus rahasta, joka menee heti tilipäivänä  esimerkiksi johonkin rahastoon, jolloin 50€ olemassaoloa ei alun perinkään huomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti