torstai 14. kesäkuuta 2018

Lomarahat osakkeisiin

Mikä ihana yllätys! Olin kokonaan unohtanut, että tässä kuussa tulee lomarahat. Koska en ollut muistanut huomioida lomarahojen tuloa, päätin sijoittaa lomarahat kokonaisuudessaan osakkeisiin. Ongelma vaan on, etten osaa päättää mitä osakkeita ostan.

Kirjoitin aikaisemmin Altian osakkeiden oston yhteydessä, että oli jo tehnyt ratkaisun mitä osakkeita ostan, kunnes huomasin Altian listautumisen ja päädyinkin niihin. Nämä silloin valitsemani osakkeet olivat Terveystalon osakkeita. Terveystalon osakkeet ovat myös nyt vahvana ostovaihtoehtona. Silloin, kun niitä katselin ne maksoivat noin 8€kpl ja nyt yli 10€. 10€/kpl on varmaan joku kipuraha näihin itselläni.
Terveystalossa näen kasvun mahdollisuutta ja potentiaalia pitkälle tulevaisuuteen. Yksityisten terveyspalvelujen käyttö todennäköisesti kasvaa tulevaisuudessa. Ihmisillä on erilaisia sairaskuluvakuutuksia, jotka korvaavat lähes kaikki terveydenhuollon palvelut. Mikäli Sote ja valinnanvapaus terveyspalveluissa toteutuvat uskon tämän siivun kasvavan. Väestön vanheneminenkin lisää terveyspalveluiden tarvetta. Eli monta asiaa mitkä puoltaisivat Terveystalon ostoa ainakin omissa mielikuvissani.

Toinen vaihtoehto olisi etsiä kohde joka maksaa hyvin osinkoa, mutta ei osaketta kohtaan ole erityisen kallis. Itselläni on käytössä pienet rahat, joten lähtökohtaisesti en voi kovin kalliita osakkeita kappale hinnaltaan ostaa. Nordean näkisin tässä vaihtoehdoksi. Mutta kokoajan mielestäni uutisoidaan Nordean vähentävän henkilökuntaa eli Nordean kasvuun ja kukoistukseen siirtyminen tuntuu vähän epärealistiselta.Kolmantena vaihtoehtona pohdin YIT:n ostamista. Ne ovat halpoja ja osakkeen kappalehintaan nähden maksaneet hyvää osinkoa (kai). Rakentaminen on taas ollut selvässä kasvussa ja uskon kasvuun myös ainakin muutamana seuraavana vuotena.

Samalla rahalla Nordeaa saisi enemmän kuin Terveystaloa, mutta kaikkein eniten YIT:tä. Jos jokainen toimeksianto ei maksaisi erikseen ostaisin varmaan kaikkia 50kpl tässä kohtaan.

Jos jollain on jotain ajatusta mitä kannattaisi tehdä niin ihan rohkeasti nyt mielipiteitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti