perjantai 8. kesäkuuta 2018

Toukokuun menot sekä sijoitukset ja säästöt

Olen vihdoin saanut listattua toukokuun menot ja olen aika järkyttynyt niistä.

Asumismenot 1100€
Ruoka 631,56€
Pysäköintimaksut 69€
Harrastusmenot 779,50€
Lahjat 158,04€
Lastenhoitomenot 522€
Ulkona syöminen 66,50€
Vaatteet 386,38€
Polttoainekulut 186,14€
Luottokorttilasku 505,50€
Askartelutarvikkeita 14€
Puutarhajuttuja 156,06€
Puhelinkulut 75,06€

KAIKKI YHTEENSÄ 4649,74€

Sijoittamiseen/säästöön mennyt raha: 
Sijoituksiin 150€
Yhteensä 150€

Enkäpä näitä menoja pitäisi vähän selitellä...

Toukokuuhun sattui jonkun verran ylimääräisiä menoja muun muassa harrastusmaksuissa. Lasten alkukesän harrastuksiin liittyvien leirimaksujen eräpäivät osuivat kaikki toukokuulle. Lähtökohtaisesti meillä menee paljon rahaa lasten harrastuksiin kuukausitasolla, mutta ei sen sentään noin paljon useinkaan ole. Toukokuulle oli jostain syystä kaksi päivähoitolaskua, alkukuuhun ja loppukuuhun.

Ostamani Parikat näkyvät vaatemenoissa. Ruokaan mennyt raha on huomattavasti enemmän kuin oletin menevän. Tosin kuitteja tarkastellessa olen käynyt ruokakaupassa lähes joka päivä hakemassa jotain. Suunnitelmallisuudella uskon saavani tästä melkein puolet pois. Toukokuuhun osui äitienpäivä, koulujen ja hoidon päättäjäisiä sekä synttäreitä ja siksi lahjoihin on mennyt ehkä normaalia kuukautta enemmän rahaa.

Luottokorttilaskuun vaikutti alkukuusta ollut ulkomaanmatka ja työn takia ostetut lentoliput, jotka laskutan myöhemmin muualta takaisin. Yleensä pyrin siihen, etten käytä luottokorttia Suomessa ollenkaan. Tämä tosin ei aina toteudu.

Olen joutunut tässä kuussa maksamaan muun muassa noita harrastusmenoja säästötililtä, enkä ole saanut säästöön sitä 400€, jonka suunnittelin saavani mahdollista asuntosijoittamisen harjoittelemista varten. Asumismenoihin itselläni menee aina sama summa kuukaudesta, josta menee lainanlyhennys sekä muut asumiskulut. Sijoituksiin menee myös suoraveloituksella aina 150€. Polttoaine- ja puhelinkulut ovat kuukausitasolla varmaankin suunnilleen tuota luokkaa aina.

Kesäkuun tavoitteena on pienentää ruokakuluja ja päästä menoissa alle 4000€ kaiken kaikkiaan. Muutamia ylimääräisiä menoja ikävä kyllä kesäkuuhunkin tulee, samoin työhön liittyviä lentolippuja olen joutunut taas omalla luottokortillani ostamaan.

Toukokuun menoista voi havaita, että ilmaa niissä on aika paljon ja järkevällä talouden suunnittelulla sijoittamiseen voisi löytyä rahaa huomattavasti enemmän kuin 150€ kuukaudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti