maanantai 25. kesäkuuta 2018

Miljonääriksi 500:ssa päivässä?

Luin juhannuksena jutun Lauri Salovaarasta. Voin häpeäkseni tunnustaa, etten oikeasti tiennyt kuka tämä herra edes on. Luettuani muistelin joskus aikaisemminkin kuulleeni hänen projektistaan tulla miljonääriksi 500:ssa päivässä.

Nyt hänen 500:n päivän projektinsa on tulossa päätökseen ja todennäköisesti miljonäärinä, ainakin joidenkin laskujen mukaan. Jos olen ymmärtänyt oikein, Salovaara on mukana erilaisissa starup-yrityksissä ja hänen melkein miljoonaansa koostuisi nimenomaan näiden arvosta. Netin keskusteluissa on kritisoitu sitä, miten näiden starup-yritysten arvo lasketaan? Niiden arvo voi olla ihan jotain muuta mitä on laskettu. Mikäli Salovaaran katsottaisiin onnistuneen hänen pitäisi nämä pystyä realisoimaan nämä rahaksi, joka ei välttämättä olisi helppoa tai tapahtuisi sellaisilla summilla mitä hän itse on ajatellut. Myöskään hänen veloistaan ei ole tietoa.

Salovaaralla on ollut miljoonajahdissa käytössä keinoja, joita meillä tavallisilla pulliaisialla ei ole; julkisuus, yhteistyötahoja ja mahtavia neuvonantajia.

Oikeastaan minulle itselleni ihan sama miten on laskettu yritysten arvo tai millaisia keinoja hänellä on ollut käytössä rahojen haalimiseen. Tosi mielenkiintoinen ja motivoiva projekti joka tapauksessa. Tässä on mielestäni enemmän kysymys siitä, että ihminen voi saada aikaiseksi, vaikka mitä jos vain haluaa ja työskentelee kohti tavoitteita.

Itselläni on jokunen vuosi aikaa 40 vuoden rajapyykkiin (enemmän kuin Salovaaralle ennen hänen projektin alkua). Olisihan se hienoa 40-vuotiaana olla miljonääri. Sitä voi tavoitella, mutta itselläni käytössä olevilla keinoilla se ei taida olla mahdollista vai voisiko?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti