perjantai 23. marraskuuta 2018

Black Friday

Tänään vietetään Black Fridaytä, virallista alennusmyyntipäivää joka yllätys yllätys on rantautunut Suomeenkin Yhdysvalloista. Black Fridaytä vietetään kiitospäivän jälkeisenä päivänä ja Yhdysvalloissa sitä pidetään joulusesongin aloituspäivänä. Kaupoissa on usein huimia alennuksia ja ihmisiä hulluna alennusten perässä. Varmasti jokainen on nähnyt näitä ostoksilla olevista ihmismassoista tappelemassa tavaroista.

Black Fridayn alennusmyyntitarjousten rinnalle on nyt tullut älä osta mitään-kampanjoita. Nämä ovat mielestäni hyviä, koska ihan maapallon suojelemiseksi tavaroiden ostaminen sen vuoksi että saa halvalla on typerää. (Ja ainakin Suomessa ei alennusmyynnit Black Fridayhin vedoten ole vain yhtä päivää vaan pahimmassa tapauksessa koko viikon!!)

Itselläni on koko viikon piipannut sähköpostia ja tekstiviestiä kaikista tarjouksista. Vielä varmaan viime vuonnakin saatikka ennen tätä olen sortunut näihin alennusylistyksiin, mutta nyt en. Eli selvästi mielessäni on tapahtunut jotain, tai siis lähinnä se että pyrin ostamaan tarpeellista. En kuitenkaan ole selvinnyt Black Fridaytä ostamatta mitään vaan ostin yhden joululahja, joka omlapsella toiveena ja oli nyt - 30%.

Mites muiden Black Friday? Ostitko jotain ja miksi?


1 kommentti:

  1. Tilasin paikallislehden nettiversion loppuvuodeksi huikeaan viiden euron hintaan. En muuta.

    VastaaPoista