lauantai 3. marraskuuta 2018

Lokakuun menot sekä sijoitukset ja säästöt


Lokakuulle tavoitteena oli pitää vähintään 2 ostamattomuus päivää viikossa enkä käyttäisi luottokorttia ollenkaan. Kumpikaan näistä ei ole ihan toteutunut, mutta koen siltin hieman enemmän miettineeni rahankäyttöä tässä kuussa. Rahankäytön miettiminen ei kuitenkaan juurikaan näy menoissa.


Asumismenot 1100€
Ruoka 708,53€
Lastenhoito 421€
Puhelinkulut 78,27€
Luottokorttilasku 176,69€
Bensa 300€
Ulkona syöminen 50,90€
Vaatteet 399,41€
Terveydenhoitomenot 206,62€
Koulutus- ja hyvinvointikulut 411,90€
Lahjat 60€

Yhteensä 3913,32€


Sijoittamiseen/säästöön mennyt raha:
Osakkeisiin: 610,12€
Rahastoihin 300€
Fellow Finance 100€
Fast Invest: 20€

Yhteensä: 1130,12€


Lokakuussa kuluja nostatti selvästi terveydenhoitomenot, jotka pitävät sisällään muun muassa osteopaattikäyntejä niska-hartiaseudun ongelmien vuoksi. Hyvinvointi- ja koulutuskulut pitävät sisällään kampaamokäynnin, hiustenhoitotuotteita sekä koulutusmaksuja koulutukseen joka liittyy oman yrittäjyyteni kehittymiseen. Bensakuluja tuli tässä kuussa noin 100€ enemmän kuin yleensä, johtuen siitä, että olen joutunut tekemään useamman pidemmän työreissun. Vaatteista en sano mitään... Harrastekuluja ei lokakuussa poikkeuksellisesti ollut ollenkaan.

Säästöön ei mennyt penniäkään rahaa vaan olen ylittänyt tuloni, koska loppukuusta olen käyttänyt myös luottokorttia. Sijoitukseen on rahaa mennyt runsaasti, mutta onko siinä järkeä jos sitten loppukuusta osakkeiden ostohuumantakia käytän luottokorttia? Lainoihin sijoittamispalvelu Fellow Financen lisäksi laitoin kokeeksi 20€ Fast Invest-palveluun. Tarkoituksena on vertailla tulevaisuudessa kumman palvelun kautta kannattaisi enemmin sijoittaa lainoihin. Voi myös olla ettei kannata näihin kumpaankaan satsata.

Menoissa olisi paljon nipistettävää, mutta tästä huolimatta kuukaudesta toiseen ne vaan pysyvät korkeina. Marraskuussa pyrin pitämään ostamattomuuspäiviä mahdollisimman paljon ja kirjaan menoni Penno.fi-palveluun. Toivoin, että tämä palvelu motivoisi minua miettimään menojani tarkemmin, kun näen realiaikaisesti miten paljon olen kuluttanut rahaa. 

4 kommenttia:

 1. Kahden kuukauden kokemuksella voin sanoa, että Penno on on toiminut mulla tosi hyvin. Ei se ehkä vielä ole isosti lisännyt säästämistä, mutta ajatustapoihin alkaa tulla muutoksia kun näkee miten paljon joihinkin jutuihin, joita ei ole tullut ajatelleeksi, menee rahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todella, että Pennosta olisi apua näyttämään mihin rahaa menee ja miten paljon.

   Poista
 2. On pirusti vaikeampaa nostaa menoja kuin leikata kuluja. Kulutat liika. En sano sitä ollakseni epäkohtelias, mutta itsekin mainitset useaan otteeseen menojesi ongelmallisuuden. Ne ovat selvästi varallisuutesi kasvun merkittävin kompastuskivi.
  Mintos itselleni P2P lainoissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän sen itsekin ihan hyvin, että kulutan ihan liikaa. Tiettyjä isoja menoeriä itselläni on kuukaudessa joille en voi mitään (puhelinkulut, lastenhoitomenot ja asumismenot). Ja harrastemenot, joita lokakuussa ei ollut ovat sellaisia, etten niistä ole valmis tinkimään. Ne koostuvat 98% lasten harrastuksista ja maksan ne oikein mielellään kunhan lapset haluavat harrastaa.

   Muiden kulujen osalta on asioita tehtävissä ja paljonkin. Tiedostan sen itsekin, että mitä enemmän vaikutan kuluihini sitä nopeammat mahdollisuudet itselläni on kasvattaa varallisuutta. Tulojani ei pysty juurikaan kasvattamaan enää, koska en voi olla perheen vuoksi myöskään jatkuvasti töissä. Tällä hetkellä tuloni tulevat kolmesta eri lähteestä osittain epäsäännöllisesti, jonka vuoksi rahaakin on välillä paljon käytettävissä ja välillä vähemmän. Itselläni on ollut vuosia niin, että kaikki se mikä tulee menee. Jos en olisi laittanut 1000€ sijoituksiin tässä kuussa se olisi mennyt johonkin muuhun. Raha ei itselläni pysy säästötilillä, mutta jos se on kiinni rahastoissa tai osakkeissa sieltä en sitä tarvitse.

   Poista