lauantai 24. marraskuuta 2018

Vertaislainoista innostunut

Innostuin Fellow Finance listautumisannin yhteydessä lainoihin sijoittamisesta. Avasin tietenkin heti sijoituspalvelun Fellow Financeen ja olen sinne tällä hetkellä siirtänyt kaikkiaan rahaa 300€. Kaikkea 300€ en ole edelleenkään saanut kiinni lainoihin, koska lainoihin jätetään ostovaraus ja osto ei varauksesta huolimatta välttämättä toteudeu. Oston toteutumista voi joutua odottamaan muutamia viikkoja ja rahat ovat kiinni lainavarauksissa. Suurimman osan Fellow Financessa olevista lainoista olen ostanut muilta käyttäjiltä, jotka ovat lainoja myyneet.

Fellow Financen rinnalle olen löytänyt Fast Invest- vertaislainapalvelun. Innostuin tästä Matkalla Vaurauteen kirjoituksesta ja rekisteröidyin myös sinne. Fast Investiin ole tällä hetkellä siirtänyt kaikkiaan rahaa 120€ ja nämä kaikki rahat ovat jo kiinni sijoituksissa ja tuottaneet jo jotakin.  Fast Investissä jokainen maksuerä korkoineen on mahdollista sijoittaa heti uudelleen, koska minimisijoitus on vain 1€.

Vertaislainapalvelut ovat tuoneet itselleni mukavan uuden sijoitusmuodon, johon pystyn sijoittamaan pieniä summia kokoajan. Näen itse oman matkani taloudelliseen riippumattomuuteen koostuvan monista eri tulon lähteistä. Tämä on myös riskien kannalta järkevää. Osakkeiden ostot eivät valtavasti tällä hetkellä houkuta vaan odottelen rysähdystä. Jotain pieniä osakeostoja olen toki tehnyt ja vähän toimeksiantoja asettanut, näistä myöhemmin lisää. Asuntosijoittamiseen en uskalla lähteä, vaikka lainaa pankista siihen varmasti irtoaisi. Ja rahastosijoittaminen on tylsää. Vertaislainainnostus siis sopii itselleni nyt vallan hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti