torstai 1. marraskuuta 2018

Tulo- ja verotiedot

Tänään on taas julkaistu tulo- ja verotiedot. En tiedä miksi voin käyttää näiden selailuun aikaa vaikka kuinka monta tuntia. Itseäni myös kiinnostaisi tarinat näiden tosi paljon rahaa tiennanneista ihmisistä.  Kaikkien nimiä kun ei voi eikä jaksa googlettaakaan. Itse olen joskus haaveillut pääseväni pääseväni tällaiselle paljon tienanneiden listaan. Muista myös lapsena/nuorena etsineeni löytyvätkö omat vanhempani/isovanhempani tällaiselta listalta, ei löytynyt koskaan... Silloin ei listat olleet toki netissä vaan painettuna johonkin lehteen, eivätkä varmaankaan lähellekään noin kattavina kuin nykyään on saatavilla.

Tällaista haavetta listalle pääsystä ei itselläni enää ole. Haaveet rahan suhteen ovat nykyään toisenlaiset. Olisihan se mahtavaa kehittää joku kukoistava miljoonabisnes, mutta aika kaukainen haave kuitenkin itselleni. Tärkeämpi on nyt sijoittaa ne rahat ja tulevaisuudessa saada sitten monesta paikasta pientä tuloa tasaisesti.

Sain muuten lokakuussa elämäni ensimmäiset pääomatulot. Huimat 2,80€ osinkoa Telian osakkeista. Voi miten iloiseksi näin pienestä voi tulla! Ensi vuodelle on onneksi tulossa toivon mukaan ainakin kymmenkertainen määrä pääomatuloja. Todennäköisesti ensi vuonna omat tulonikin tulevat olemaan suurimmat kuin koskaan tähän saakka. Jos tulot tulevat olemaan sellaset kuin oletan, niin pyrkimykseni on saada 12 000€ uutta rahaa kiinni sijoituksiin ensi vuoden aikana. Asuntolainaakin olisi haaveissa lyhennellä ylimääräistä ensi vuonna, jotta lähivuosina voisi olla myös velaton kokonaan. Jos lyhentäisikin lainaa 500€/kk ylimääräistä ja laittaisi 500€/kk sijoituksiin? No, onneksi sitä ei tarvitse vielä päättää ja riippuu paljon myös markkinatilanteesta mitä mahdollisilla rahoillani teen. Mutta 100 000€ tienaavana en listalle tule pääsemään se on ainakin varma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti